12 yaşında, 13 ameliyat oldu

12 yaşında, 13 ameliyat oldu

Tokat'ta, 2 yaşındayken üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yüzünün bir kısmı ve vücudunda 3'üncü derece yanıklar oluşan kız çocuğu sağlığına kavuşmak için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

A+A-

Çay Mahallesinde ikamet eden Turan Uçar (40) ile Hatice Uçar (39) çiftinin 3 çocuğundan 12 yaşındaki Beril Uçar, 13 kez ameliyat olmasına rağmen vücudundaki yanık izlerinden kurtulamadı. Genç kız olduğunda yanık izleriyle yaşamak istemeyen Uçar'ın yeni bir ameliyat daha olması gerekiyor. Doku nakli yapılan ve bir kaç defa expander denilen doku genişletici operasyonu geçiren Uçar, sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

Üzerine su dökülmesi sonucu yaşanan olayı yaşı küçük olduğu için hatırlayamadığını ifade eden Beril Uçar, okula başladığında yaşadığı sorunları dile getirerek, "Okula gittiğimde ağrılarım oluyordu, acı çekiyordum. Arkadaşlarımın dalga geçtiği oluyordu. Kolumu geriye doğru çektiğimde yırtılma yaşanıyor. Boynumda da derinin gerilmesi nedeniyle çekme oluyor. Bu nedenle ameliyat olmam gerekiyor ama olamadım. Büyüdüğümde yanık izlerimin geçmesini istiyorum. Benim de güzel hayallerim var" dedi.

Özel bir bakım merkezinde çalışan anne Hatice Uçar, 2007 yılında soba üzerindeki demlikten kaynar suyun 2 yaşlarındaki kızının üzerine dökülmesi sonucu 3'üncü derece yanık oluştuğunu söyledi. Yoğun bakımda kalan kızının Tokat'ta tedavi gördükten sonra Samsun ve İstanbul'da 13 defa ameliyat olduğunu ifade eden anne Uçar, kızının kolundaki ve boynundaki derinin gerilmesi nedeniyle yeni bir ameliyat olması gerektiğini belirtti.

Kızının yoğun bakımda tedavi görürken 'ölür' dediklerini anlatan anne Uçar, "Çünkü fazla yanık vardı vücudu şişmişti. Samsun'a sevk ettiler ilk ameliyatını orada oldu. Daha sonra İstanbul'da da ameliyat oldu. Yaşı büyüdükçe derisinin gerilmesi nedeni ile boynunu ve kolunu rahat hareket ettiremiyor. Yeni bir ameliyat daha olması gerekiyor ama yaptıramadık. Artık büyüyecek, genç kız olacak. Ameliyat için yardım bekliyoruz" dedi.

Anne Uçar, kızının boynu ve göğüs bölgesindeki yanıklarının tedavisi için 'expander' denilen doku genişletici bir operasyon daha geçirmesi gerektiğini, tedavi masraflarını karşılayamadıkları için ameliyat yaptıramadıklarını kaydetti.

Bir iş yerinde tezgahtar olarak çalışan baba Turan Uçar da kızının genç kız olduğunda hayallerinin yıkılmamasını istediğini söyledi. Maddi durumlarını yetersiz olması nedeni ile estetik ameliyat olması gereken kızının tedavisini karşılayamadıklarını ifade eden Uçar, yardım beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.