18 yaşındaki muhtarlar askere gitmeyecek!

18 yaşındaki muhtarlar askere gitmeyecek!

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yönelik düzenlemelerin AK Parti ve MHP işbirliğiyle hayata geçirilmesi için oluşturulan Milli Mutabakat Komisyonu, yerel seçimlere yönelik düzenlemelerle ilgili çalışmalarını bu ay sonu tamamlamayı hedefliyor.

A+A-

18 Ocak'ta ilk toplantısını yapan komisyonun ilk uyum paketini şubatın ikinci haftasında TBMM'ye sunması bekleniyor.

Milliyet'ten Şebnem Hoşgör‘ün haberine göre 23 Ocak'taki ikinci toplantıda komisyon, “yerel seçimlere yönelik” uyum paketi üzerinden çalışmalarına başladı. AK Parti'deki komisyonca hazırlanan uyum paket taslağı MHP'nin görüşüne açılırken, bu toplantıda son dakikada bir değişiklik olmaması durumunda 15-17 madde olabileceği belirtilen paketin belli başlı maddelerinde mutabakat sağlandı.

Buna göre anayasa değişikliğine paralel olarak, mahalli idare seçimlerinde de seçilme yaşı 25'ten 18'e düşürülecek, askerliğini yapmış olma şartı kaldırılıp, askerliğini yapmamış adayların seçilmeleri halinde askerlik yükümlülükleri görevleri süresince ertelenecek.

Muhalefetin tepkisi üzerine YSK Teşkilat Kanunu'ndan çıkarılan sandık kurulu başkanlarının ilçe seçim kurulu başkanı tarafından kamu görevlileri arasından belirlenmesini öngören düzenleme de uyum paketiyle yeniden TBMM gündemine gelecek.

Komisyonda AK Parti'den Mustafa Şentop, Abdülhamit Gül ve Mahir Ünal, MHP'den ise Mustafa Kalaycı, Mehmet Parsak ve İsmail Faruk Aksu yer alıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.