21 sanığa tahliye

21 sanığa tahliye

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin 29 gazetecinin yargılandığı davada aralarında Atilla Taş’ın da bulunduğu 21 sanığın tahliyesine karar verildi. Mahkeme sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

A+A-

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin aralarında Atilla Taş ve firari sanık Said Sefa'nın da bulunduğu 29 gazetecinin yargılandığını davanın ilk duruşması sona erdi.
İstanbul 25'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde pazartesi günü başlanan ve dün itibari ile sanık savunmalarının sona erdiği duruşmaya 26 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken tutuksuz sanık Muhterem Tanık ile avukatları da duruşmaya katıldı. Duruşmada taleplere ilişkin görüşü sorulan savcı 13 sanığın tahliyesini 13 sanığın ise tutukluk halinin devamını talep etti.

Savcının mütalaasının ardından söz alan sanıklar ve avukatları, mahkeme heyetinden tahliyelerine karar verilmesini istedi. Duruşmaya karar için 15.45'de ara verildi.
Aranın ardından yeniden başlayan duruşmada, mahkeme heyeti kararını saat 16.30'da açıkladı.
Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta,Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç,Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız'ın, atılı suçun mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali, sabit ikametgah sahibi olmaları ve tüm dosya kapsamı dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi. Mahkeme, bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarken, sanıklar Davut Aydın, Emre Soncan, Mutlu Çölgeçen, Ufuk Şanlı ve Ünal Tanık'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti iddianamede isimleri geçen ve şüpheli olarak beyanları alınan Muhammed Çolak, Şevket Taner Şahin, Erkan Büyük, Özlem Sevgi, Volkan Koç, Aysel Özdemir, Doğan Gerger, Ali Şaki ve Ferit Elçin'in ifadelerinin alınması için ilgili adreslerine yazı yazılmasına hükmetti. Firari sanıklar Bülent Ceyhan ve Said Sefa hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı 27 Nisan tarihine erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılarından Murat Çağlak tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklardan Said Sefa'nın ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''silahlı terör örgütü yönetmek'' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede diğer sanıklar Atilla Taş, Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bülent Ceyhan, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Davut Aydın, Emre Soncan, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Habib Güler, Halil İbrahim Balta,Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammed Sait Kuloğlu, Muhterem Tanık, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Mutlu Çölgeçen, Oğuz Usluer, Seyid Kılıç, Ufuk Şanlı, Ünal Tanık, Yakup Çetin ve Yetkin Yıldız'ın, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.