3 ilçe ve 1 beldeye daha kayyum atandı

3 ilçe ve 1 beldeye daha kayyum atandı

Haklarında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek, Diyarbakır'ın Yenişehir ve Hazro, Şırnak'ın İdil ilçe belediyeleri ile Tunceli'nin Akpazar belde belediye başkanları görevden alınarak, yerlerine kayyum atandı.

A+A-

HDP'li belediyelere yönelik kayyum uygulamaları yaygınlaşarak devam ediyor. Bu sabah 3 ilçe ve 1 belde belediye başkanlıklarına daha kayyum atandı.

Böylece 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanan HDP'li belediye sayısı ise 20'ye yükseldi.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir Belediye Eş Başkanı Belgin Diken ve Hazro Belediye Eş Başkanı Ahmet Çevik, İçişleri Bakanlığınca görevden alındı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan iki ayrı soruşturma,  Hazro Belediye Başkanı Ahmet Çevik hakkında da ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' ve ‘terör örgütü propagandası yapmak'tan yürütülen iki soruşturma dosyası olduğu belirtilerek, bu nedenle kayyum atandığı ifade edildi.

Diken'in yerine Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi, Çevik'in yerine ise Hazro Kaymakamı Ali Öner kayyum olarak atandı.

İdil Belediye Belediye Eş Başkanı Songül Erden'in yerine de Kaymakam Zafer Sağ kayyum olarak görevlendirildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Erden'in hakkında devam eden dava nedeniyle görevden alındığı ifade edildi.

Bu sabah bir başka kayyum haberi ise Tunceli'nin Akpazar beldesinden geldi. Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar Belde Belediye Başkanı Orhan Çelebi, ‘terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla 3 yıl 4 ay hapse mahkum edilmesi ve aynı dosyadan hakkında başka bir soruşturma yürütülmesi gerekçe gösterilerek görevden alınmasını ardından kaymakam Menderes Topçuoğlu kayyum olarak görevlendirildi.

31 MART SEÇİM SONUÇLARI

Görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan

 Belgin Diken (Yenişehir)  yüzde 62,32

 Ahmet Çevik (Hazro) yüzde 52,61

 Songül Erden (İdil) yüzde 73,84

 Orhan Çelebi (Akpazar) yüzde 35,90 oranında oy almıştı.(Gazete Duvar)

 
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.