3'üncü havalimanı 31 Aralık 2018'de açılacak

3'üncü havalimanı 31 Aralık 2018'de açılacak

3'üncü havalimanının açılış tarihi konusunda İGA ile THY arasında anlaşma sağlandı. Buna göre açılış tarihi 31 Aralık 2018 olarak belirlendi.

A+A-

Çalışma koşullarını protesto ettiği için 24 işçinin tutuklandığı 3. Havalimanı'nın açılışı konusunda işletmeci ve inşaatı yapan İGA, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türk Hava Yolları (THY) arasında mutabakat sağlandı.

Kokpit.aero'da yer alan habere göre, havalimanının 31 Aralık 2018 tarihinde açılması konusunda el sıkışıldığı belirtildi.  Başta Türk Hava Yolları olmak üzere taşınma işlemi 31 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Operasyon, 31 Aralık'ta Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Yeni Havalimanı'na kayacak.

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan daha önce, havalimanı açılışının 29 Ekim'de olacağını söylemişti.

Havlimanında çalışan işçiler ‘servis sorunu çözülecek; yatakhane, lavabo, banyo temizlikleri düzenli olarak yapılacak, tahtakurusu sorunu çözülecek; işçilere dönük aşağılayıcı muamele engellenecek; maaşların tamamı hesaba yatırılacak, elden maaş ödemesi yapılmayacak' taleplerinin yerine getirilmesi için geçtiğimiz Cuma günü iş bırakma eylemi başlattı.

Eylem sırasında 405 işçi gözaltına alındı ve bu kişilerin 24'ü kamu malına zarar vermek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek, polise mukavemet etmek ile iş ve çalışma hürriyetinin ihlali sebebiyle tutuklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, açılışa az bir zaman kala gerçekleşen bu eylemi “milletin moralini ve çalışanların motivasyonunu bozma gayreti” olmakla suçladı. İGA ise eylemlerin arından şikayetlerinin bir kısmını kabul ettiğini ve taleplere dönük somut adımlar atıldığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.