3 yaşında 23 ameliyat geçirdi

3 yaşında 23 ameliyat geçirdi

Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşayan hidrosefali (beyinde sıvı birikmesi) hastası 3 yaşındaki Hasan Eribol, bugüne kadar 21 beyin, 2 de fıtık ameliyatı geçirdi.

A+A-

Barajyolu Mahallesi'nde yaşayan Eribol ailesinin, 3 yıl önce Elazığ'da erken doğumla dünyaya gelen ikiz çocuklarından biri, kalbindeki tümör nedeniyle hayatını kaybetti. İkizlerden Hasan ise beyininde sıvı birikmesi ve fıtık nedeniyle 23 kez ameliyata alındı.

Küçük Hasan, 3 yıldır başına cilt altından takılan şant ve burnundan midesine uzatılan nazogastrik sondayla (NGS) yaşam mücadelesi veriyor.

Konuşma engelli baba Mehmet Şirin Eribol, muhabirlere, 3 yıl önce Elazığ'da erken doğum yapan eşinin, ikiz bebek dünyaya getirdiğini söyledi.

Doğum sonrası rahatsızlanan ve kalbinde tümör tespit edilen bir çocuğunun, ameliyat sonrası hayatını kaybettiğini belirten Eribol, şöyle konuştu:

"Bu çocuğumun ise beyninde sıvı toplanıyor. Bu nedenle 21 kez beyin ameliyatı oldu. Ardından 2 kez de fıstık ameliyatı geçirdi. Bu ameliyatların tamamını 3 yılda oldu. Çocuğumun beyninde sıvı birikmemesi için cilt altından şant adı verilen ince, uzun, elastik, silikon bir boru takıldı. Bu boruyla sıvının aktarımı sağlanıyor. Ancak şant tıkandığında, beyinde yine sıvı birikiyor. Bu sıvının alınması için tekrar ameliyat edilerek başına yeni şant takılıyor. Beyindeki sıvı alınmazsa çocuğumun, başının büyüyüp beyin kanaması geçirme riski var. Kanama geçirdiğinde çocuğum hayatını kaybedebilir. Oğlumun beslenmesini de NGS ile yapıyoruz."

Maddi durumu iyi olmadığından oğlunun tedavisi için gerekli ilaçları yurt dışından getiremediğini bildiren Eribol, diğer 4 çocuğunu okutmakta da zorlandığını dile getirdi. 

Eribol, "İşsizim ve maddi durumum iyi değil. Çocuğumun tedavi edilmesi ve bana iş imkanı sağlanması için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

"Sağlığına kavuşmasını istiyoruz"

Abla Ayşegül Eribol ise kardeşinin 3 yıldır sürekli hastanelerde olduğunu belirtti.

Kardeşinin tedavisinin artık kalıcı şekilde sağlanmasını istediklerini ifade eden Eribol, şunları kaydetti:

"Şant tıkanırsa kardeşim yine ameliyat olacak. Şantın ne zaman tıkanacağı belli değil. Kardeşimin kullandığı ilaçlar yurt dışından getiriliyor. Babam işsiz. Sosyal güvencemiz olmadığından ilaçları da alamıyoruz. Ayrıca kardeşimin beslenmesi için gerekli NGS'yi de bulmakta zorlanıyoruz. Kardeşimi ağızdan beslediğimizde kusuyor ve aç kalıyor. Tek kullanımlık NGS'den elimizde bir tane kaldı. Birkaç gündür kardeşimi ağızdan besliyoruz ve hep kusuyor. Kendisine mama vermeye korkuyoruz. Kardeşimin bir an önce iyileşmesini ve sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz."

Eribol, dedesinin kendilerine verdiği 10 metrekarelik odada yaşadıklarını anlatarak, "Rutubetli tek bir odada 7 kişi kalıyoruz. Evimiz yok" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.