30 saniyede gözlük ve lenslere son

30 saniyede gözlük ve lenslere son

Van Urartu Göz Merkezinde yapılan Excimer Lazer ile 30 saniyede gözlük ve lenslere son veriliyor.

A+A-

17 yıldır Van ve bölgeye en iyi ve en kaliteli sağlık hizmeti vermenin çabası içerisinde olduklarını belirten Urartu Göz Başhekimi Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu; Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük merkezlerde uygulanan tedavilerin Van'da da yapılabildiğini söyledi.

Doğuştan veya sonradan oluşan miyop, hipermetrop, astigmat ve prespiyop gibi bazı görme kusurlarının var olduğunu belirten Yazıcıoğlu, “Kırılma kusuru dediğimiz bu görme kusurların tedavilerinde gözlük, lens veya Excimer Lazer yöntemleri mevcuttur. Kullanılan gözlük ve lens her ne kadar görmemizi sağlasa da, özellikle 2-3 numaradan sonra hastalarımızda ciddi anlamda bir estetik sorun, burun ve kulakta iz yapma gibi hoş olmayan bir görüntüye yol açmaktadır. Lens hastalarında ise sabah takıp akşam çıkarma sonucunda enfeksiyon riski gibi sıkıntılar olabilmektedir. Klinikte uyguladığımız Excimer Lazer tedavisi ile yaklaşık her bir göz için 30 saniye süren bir işlem neticesinde ve hiçbir anestezi yapmadan hastalarımızı gözlük veya lenslerden kurtarabiliyoruz” dedi.

Excimer Lazer için en önemli şeyin hastanın kornea denilen ve lazer yapılacak bölgesinin ameliyat için uygun kalınlıkta olması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Tamamen teknolojik altyapı gerektiren bu yöntemi Urartu Göz Merkezi olarak yapabiliyoruz. Türkiye'nin sadece 12 merkezinde uygulanan ve bu işin en yüksek standartlarına sahip No Touch; yani bıçaksız, göze dokunmadan cerrahisi kliniğimizde de yapılmaktadır. Bu cerrahi ile hastalarımız ameliyat anında hiçbir şekilde ağrı hissetmediği gibi iki gün sonra tekrar sosyal ve iş hayatına dönebilmektedirler” ifadelerini kullandı.

Doğu Anadolu'da sadece Urartu Göz'de yapılan bu uygulama için hastaların öncelikle muayene edilmesi gerektiğinin de altını çizen Yazıcıoğlu, “Buna uygun göz yapısı tespit edildikten sonra yapılması, hastalarımıza konfor ve estetik açıdan avantajlar sağlayacaktır. Ayrıca 17 yıllık tecrübesi ve 5 uzman tarafından bu cerrahilerimiz, merkezimizde uygulanmakta olup, hastalarımızın Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere gitmesine gerek bırakmadan tıbbin gerektirdiği son teknolojiyi Van'da uygulamaktayız. Bu konuyla ilgili hastalarımız, kliniğimize her zaman başvurup bizden lazer olup olmayacakları noktasında bilgi edinebilirler” şeklinde konuştu.(iha)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.