528 çocuk anneleriyle cezaevinde

528 çocuk anneleriyle cezaevinde

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'nin soru önergesine verdiği yanıtta cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan 528 çocuk olduğunu açıkladı.

A+A-

Poyraz Ali ile birlikte gündeme gelen cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan çocuklara ilişkin CHP'nin soru önergesini yanıtlayan Bakan Bozdağ, cezaevinde annesi ile birlikte kalan çocuk sayısının 528 olduğunu açıkladı.  

BirGün'ün haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in cezaevinde anneleri ile birlikte kalan çocukların sayısına ilişkin soru önergesi verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “atipik otizmli” Poyraz Ali ile birlikte gündeme gelen cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan çocuklara ilişkin olarak Adıgüzel tarafından verilen soru önergesini yanıtladı.

Yanıtta, 10 Haziran 2016 tarihi itibariyle cezaevlerinde annesi ile birlikte kalan çocuk sayısının 528 olduğu belirtilirken, cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan engelli çocuk sayısına ilişkin soru yanıtsız bırakıldı.

'CEVAP ÜSTÜNKÖRÜ HAZIRLANMIŞ'

Bakan Bozdağ'ın yanıtları üstünkörü hazırladığı üzerinde duran Adıgüzel, verilen yanıtların özensizliğine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Aylar önce verdiğimiz soru önergesine Bakanlık sağ olsun cevap verdi. Ancak gelen cevaba baktığımızda bu cevabın üstünkörü hazırlandığı, cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan çocukların ihtiyaçlarının tespiti için gerekli bilgilerin paylaşılmadığını görüyoruz. Örneğin; 528 çocuğun hangi cezaevlerinde bulunduğunu, bu çocuklardan kaçının kreş imkânından yararlandığını bilmiyoruz. Verilen cevapta müstakil kadın ceza infaz kurumlarında kreş bulunduğu, ancak müstakil olmayan ceza infaz kurumlarının bir kısmında kreş olmadığı ifade ediliyor. Kreş bulunmayan kurumlar hangisi? Bu kurumlarda kalan çocukların gelişim ve eğitim hakkı önündeki engeller nasıl giderilecek? Bu sorular yanıtsız.” 

OHAL sonrası annesi Zeynep Bakır'ın Silivri'ye nakledilmesiyle annesi ile birlikte Bakırköy Cezaevi'nde kalan Poyraz Ali'nin babasının yanına gönderildiğini anımsatan Adıgüzel, “Bakanlık bize gönderdiği cevapta, Poyraz Ali'nin 2014 tarihinden bu yana bir özel eğitim merkezinde eğitim aldığı ve Mayıs 2014'ten bu yana Kuruma bağlı kreşten yararlandığı ifade ediyor. Doğrudur. Sivil toplumun ve siyasetçilerin sağduyusu ve çabaları ile birlikte Poyraz Ali için cezaevinde eğitim ve rehabilitasyon ortamı yaratıldı. Ancak Bakanlığın bilmediği bir nokta, OHAL sonrası annesinin Silivri'ye sevk edilmesi ile birlikte, 4 buçuk yaşındaki Poyraz Ali artık cezaevinde değil. Poyraz Ali bugün annesine en çok ihtiyaç duyduğu bir yaşta annesinden uzakta” ifadelerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.