AB'den Demirtaş ve Yüksekdağ için açıklama

AB'den Demirtaş ve Yüksekdağ için açıklama

AB Komisyonu Sözcülüğü, HDP’nin eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş'a verilen cezaları eleştirdi. Açıklamada, Türkiye'nin AB üyesi adaylığının demokratik yükümlülükleri hatırlatıldı.

A+A-

HDP'nin eş genel başkanlar dahil üç milletvekiline verilen cezalar Brüksel'in tepkisini çekti. Avrupa Birliği, Figen Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesi ve Selahattin Demirtaş'a 5 ay hapis cezası verilmesinin ‘endişeleri artırdığını' belirtti.

AB Komisyonu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, söz konusu cezaların, ‘dokunulmazlıkların kaldırıldığı dönemde dile getirilen endişeleri daha da artırdığı' vurgusu yer aldı.

Açıklamada, HDP'lilerin gözaltına alınmaları ve tutuklanmalarına da AB'den tepki gösterildiği hatırlatılarak, “Demokratik yollarla seçilen tüm siyasi partilerin yasamaya tam ve etkin katılımı, Türkiye'nin uluslararası taahhütleri ve aday ülke statüsünün vazgeçilmez bir unsurudur” denildi.

AB Komisyonu Sözcülüğü, birliğin Avrupa Konseyi ile birlikte durumu yakından takip etmeye ve değerlendirmeye devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Gazeteduvar

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.