ABD'den İdlib açıklaması

ABD'den İdlib açıklaması

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, İdlib'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölgede kimyasal silah saldırısı hazırlığı yapıldığına dair birçok kanıt olduğunu iddia etti.

A+A-

Tahran'da gerçekleştirecek zirve öncesi, ABD'den Suriye'de kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahlara ilişkin açıklama geldi. İdlib operasyonu açıklaması geldi. ABD'nin Suriye özel temsilcisi Jim Jeffrey, Suriye hükümetine bağlı güçlerin İdlib'de ‘kimyasal silah kullanmaya hazırlandıklarına dair birçok kanıt olduğunu' söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Jeffrey, “Bu uyarıları yapmak için çok sağlam dayanağımız olduğundan kesinlikle eminim” dedi.

‘MÜLTECİ AKIMINA NEDEN OLABİLİR'

“Kimyasal silahların hazırlandığına dair çok sayıda kanıt var” diyen Jeffrey, Rusya ve Suriye'ye bağlı birliklerin İdlib'e yönelik herhangi bir operasyonunun ve kimyasal silah kullanımının Türkiye'nin güneydoğusuna veya Suriye'de Türkiye'nin kontrolündeki bölgelere mülteci akınına neden olacağını söyledi.

İdlib'deki durum için “çok tehlikeli” ifadesini kullanan Jeffrey, bölgede bazı cihatçı muhalif grupları destekleyen Türkiye'nin Suriye hükümetinin topyekün saldırısını önlemeye çalıştığını belirtti.

Jeffrey, “İdlib hikayesinin son bölümünün henüz yazılmadığını düşünüyorum. Türkler bir çıkış yolu bulmaya çalışıyor. Türkler olası bir saldırıya karşı büyük bir direniş gösterdi” dedi.

ABD'nin Suriye özel temsilcisi ayrıca, IŞİD ve diğer radikal örgütlerin saf dışı bırakılması için ABD'nin İdlib'de ‘faal olma' taleplerini defalarca ilettiklerini söyledi.

Bu faaliyetin ABD hava saldırılarını da içerip içermediği yönündeki bir soruya Jeffrey “O da bir yol olabilir” yanıtını verdi. (BBC Türkçe)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.