ABD'den İmamoğlu'nu tebrik mesajı

ABD'den İmamoğlu'nu tebrik mesajı

ABD İstanbul Konsolosluğu'nun twitter hesabından Ekrem İmamoğlu'nu tebrik eden mesaj verildi: 'Katılımcı demokrasinin etkileyici bir örneğini sergileyen İstanbul sakinleri dün oy verip seslerini duyurmak üzere sandığa gittiler. Avrupa’nın en büyük şehrini

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. ABD İstanbul Konsolosluğu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Katılımcı demokrasinin etkileyici bir örneğini sergileyen İstanbul sakinleri dün oy verip seslerini duyurmak üzere sandığa gittiler. Avrupa'nın en büyük şehrini yönetecek olan @ekrem_imamoglu'na en iyi dileklerimizi sunarız” ifadelerine yer verildi.

31 Mart seçimleri sonrası AK Parti'nin itirazlarıyla yaşanan süreçte ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, Türkiye'deki yerel seçimlerde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere itirazlar yapıldığına yönelik haberleri gördüklerini söylemiş ve “Özgür ve adil seçimler her demokrasi için önemli. Buna meşru sonuçların kabul edilmesi de dahil. Bu bağlamda uzun ve gururlu bir geleneği olan Türkiye'den de daha azını beklemiyoruz” demişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Palladino'ya tepki göstermiş, “Hiçbir yabancı devletin herhangi bir organı ya da açıklaması, Türkiye'deki seçim sürecinin sonuçlarının meşruiyetinin kaynağı değildir. ABD Dışişleri Sözcüsü'nün Türkiye'deki seçim süreciyle ilgili yaptığı açıklama kınanacak bir açıklamadır” demişti.

ABD DIŞİŞLERİ İPTALE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

31 Mart seçimlerinin YSK kararıyla iptal edilmesinin ardından da ABD Dışişleri Bakanlığı buna üstü kapalı eleştiri getirmişti. ABD Dışişleri'nin açıklamasında, “Seçmenlerin iradesinin sonuçlarla tasdik edilebilmesi için özgür, adil ve şeffaf bir seçim sürecine ilgili tüm tarafların saygı göstermesini bekliyoruz. Sağlıklı bir Türk demokrasisi Türkiye'nin ve ABD'nin de aralarında olduğu ortaklarının çıkarınadır; müttefikimizin istikrarlı, müreffeh ve güvenilir olmasını sağlar” denilmişti. (Gazete Duvar)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.