Adem Geveri’den Bakan Yılmaz ‘a soru önergesi

Adem Geveri’den Bakan Yılmaz ‘a soru önergesi

HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmasını amacıyla Yüksekova'da YGS ve LYS yapılması ile ilgili olarak soru önergesi sundu.

A+A-

HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sorduğu soru önergesinin tam metni şöyle:

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) birçok merkezde yapılacaktır. Üniversiteye geçişte ikinci aşama sınavı olan Lisan Yerleştirme Sınavı(LYS)'na girmeye hak kazandıran ve LYS puanının %40'ını oluşturan YGS'nın Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yapılmasına dönük talepler mevcuttur. Özellikle binlerce öğrencinin sınavdan bir gün önce gitmek zorunda kaldığı il merkezinde yaşadıkları barınma sıkıntıları ve ortam değişikliğinden kaynaklı adaptasyon ve yoğunlaşamama sorunu nedeniyle öğrencilerin ve ailelerinin bu yönlü talepleri mevcuttur. Hakkâri il merkezinde yapılan ve il merkezine bağlı ilçelerden ve beldelerden gelen öğrenci yoğunluğu düşünüldüğünde daha önce sınav merkezi olarak belirlenen ve sınav yapılmış olan Yüksekova ilçesi ile ilgili talebin karşılanması elzemiyet arz etmektedir.

Bu bağlamda;

1-Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının (YGS) yapılacağı sınav merkezlerinin tespiti ile ilgili herhangi bir düzenleme mevcut mudur?  Mevcut ise bu düzenlemenin kriterleri nelerdir?

2-Bu kriterler içerisinde, sınav merkezinde bulunması gereken öğrenci sayısı mevcut mudur? Mevcut ise bu sayı kaçtır?

3-Sınav merkezi olmayan bir yerleşim yerinin sınav merkezi olabilmesi için izlenen yasal prosedür nedir?

4- Hakkâri il merkezi dışında Yüksekova ilçesinin de bir sınav merkezi olarak kabul edilmesinin önünde herhangi bir yasal engel var mıdır?

5- ÖSYM takvimine göre 12 Mart 2017'de yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavının (YGS) sınav merkezlerinden bir tanesi olarak gelen talepler doğrultusunda Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır? Yok ise, tarafınızdan bu yönde bir çalışma başlatılması düşünülmekte midir?

6- İkamet ettiği yerleşim yeri sınav merkezi olmadığından dolayı, çevre ilçelerden Hakkâri il merkezinde sınava girmek zorunda kalan öğrenci sayısı kaçtır?

Sınavlara girmek için il merkezine dışarıdan gelen öğrencilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yürütmeyi düşünüyor musunuz?/Vanmanşet

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.