AFAD 2016’da 27 vatandaşın hayatını kurtardı

AFAD 2016’da 27 vatandaşın hayatını kurtardı

Van Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü’ne bağlı Arama Kurtarma ekipleri, 2016 yılı içerisinde müdahale ettikleri 74 olayda 27 vatandaşın hayatını kurtardı.

A+A-

İHA muhabirine konuşan AFAD İl Müdürü Osman Uçar, 2016 yılı içerisinde sıkışmalı trafik kazaları başta olmak üzere boğulma, kayıp, mahsur kalma, çığ ve intihar teşebbüsü gibi 72 olaya müdahale ettiklerini ve bu olaylarda 27 vatandaşı sağ kurtardıklarını söyledi. Uçar, “AFAD olarak 2016 yılı içerisinde çeşitli afet ve acil durumlarla alakalı 74 olaya müdahale edilmiştir. Donanımlı personel ve yeterli araç gereçlere sahip olan arama kurtarma birliğimizin başarılı çalışmaları sonucunda 74 olayda 27 vatandaşımız sağ olarak kurtarılmıştır. Burada toplam 383 personelimiz görev yapmıştır” dedi.
meydana gelebilecek çığ, trafik kazaları ve mahsur kalma gibi olaylara müdahale için 7 gün 24 saat süreyle ekiplerin teyakkuzda olduğunu ifade eden Uçar, “Kış şartlarında öngörülen ağırlıklı olaylar, trafik kazaları, çığ ve mahsur kalma olaylarıdır. Bizlerde bu anlamda ekiplerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. Burada 7 gün 24 saat esasına göre çalışan ekiplerimiz sürekli teyakkuz halindedirler. Bu anlamda 2017 yılında başarı seviyemizi daha da arttırmak için rutin eğitim ve tatbikatlarımıza aralıksız devam ediyoruz. İnşallah böylesi afetlerle karşılaşmayız fakat herhangi bir afet durumunda bizler tüm tedbirlerimizi almış durumdayız” şeklinde konuştu.

Öte yanda AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde arama kurtarma faaliyetlerine 2 canlı arama köpeği, 60 arama kurtarma teknisyeni ve çok sayıda nitelikli araçlar hazır bekletiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.