Afrika'nın kilidi, Malta

Afrika'nın kilidi, Malta

Avrupa’nın en küçük ülkelerinden biri olan Malta, AB üyeliğinin verdiği avantajlarla Türk iş dünyası için pek çok fırsatı bünyesinde barındırıyor.

A+A-

DEİK Türkiye-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak, “Malta, Türk yatırımcılar ve girişimciler tarafından her zaman izlenmeli. Türkiye'nin iddialı olduğu pek çok sektör için fırsatları bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, gümrük duvarlarının indirilmesi ve Türk firmalarının Kuzey Afrika'ya açılabilmeleri için Malta'nın tam zamanı” dedi. 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde 2007 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Türkiye-Malta İş Konseyi, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi için çalışmalarına hız verdi. Ticaret ve sanayi iş birliğini ve ortak yatırım fırsatlarını artırmak amacıyla çalışmalar yapan konsey, bir önceki yıla göre 2017 yılında yüzde 127 oranında artan ikili ticaret hacmini daha da yukarıya taşımak istiyor. “Her iki ülke iş insanlarının birbirleriyle iş birliği ve ticaret yaptıkları sürece, bağlarımız daha da güçleniyor” diyen Türkiye-Malta İş Konseyi Başkanı Halis Ali Çakmak, Malta'nın turizm, bankacılık, liman yönetimi, start-up, inşaat, sağlık ve eğitim sektörleri başta olmak üzere büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.