Ahmet Türk: Mücadele 2014'te başlamadı

Ahmet Türk: Mücadele 2014'te başlamadı

HDP yerel seçim çalışmalarının startını verdi. 'Yerel Seçim Çalıştayı'nda konuşan Ahmet Türk 'Bu mücadele 40 yıllık bir mücadele. Ama sanki bu mücadele 2014’te başlamış gibi bir algı yaratılıyor' açıklaması yaptı.

A+A-

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk HDP'nin yerel seçim startını verdiği “Yerel Seçim Çalıştayı'nda” konuştu.

Parti yöneticilerinin tutuklanması eleştiren Türk, “Birçok arkadaşımız rehin ve bu koşullar altında yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Bugün güçlü kadrolarımızın çoğu zindanlarda. Bu nedenle yanlış yapmaya asla ve asla hakkımız yok. En doğrusunu yapma sorumluluğu ile karşı karşıyayız” açıklamasını yaptı.

‘ALGI YARATILIYOR'

‘Bir hafızanın yok edilmesiyle karşı karşıya olduklarını' belirten Türk, “Bu mücadele 40 yıllık bir mücadele, HEP, DEP'in, HADEP'in yarattığı değerler var. Vedat Aydınlar, Mehmet Sincarlar, Abdulsamet Sakıklar var. Ama sanki bu mücadele 2014'te başlamış gibi bir algı yaratılıyor. Bir hafızanın yok edilmesi tehlikesiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

2014'TE İKİ PARTİ BİRLEŞTİ

HDP 2012 yılında kurulmuş, 28 Nisan 2014'de BDP milletvekillerinin HDP'ye geçmesiyle, Kürt siyasi hareketinin en büyük partisi haline gelmişti. Partinin ilk eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.