Ahmet Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın milletvekilliği düşürüldü

Ahmet Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın milletvekilliği düşürüldü

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın milletvekilliği düşürüldü.

A+A-

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 14 ay hapis cezası verilmişti. HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'a ise sosyal medya paylaşımında “Örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası kararı çıkmıştı.

Yıldırım ve Ayhan hakkındaki kesinleşmiş yargı kararlarının Meclis'te okunmasıyla, milletvekillikleri düşürüldü. HDP'nin milletvekili sayısı 50'ye düştü. Yıldırım ve Ayhan'la birlikte 7 milletvekilliği düşürülen HDP'li sayısı 9 oldu.

Daha önce Nursel Aydoğan, Faysal Sarıyıldız, Figen Yüksekdağ, Ferhat Encü, Tuğba Hezer Öztürk, Besime Konca ve Leyla Zana'nın milletvekilliği düşürülmüştü.

‘HALKLA BAĞLARI HİÇBİR ŞEKİLDE KESİLEMEZ'

Tezkereler okunmadan önce söz alan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, “Biz milletvekillerimizin vekilliğinin düşürülmesinin okunmasını beklemeyeceğiz. Bu her seferinde tekrarlanan ve halkların iradesine darbe vuran bir şeydir. Ama CHP Meclis Başkanvekilinin annesinin taziyesi söz konusuyken bile bunun yapılması etik dışıdır” dedi.

Ahmet Yıldırım hakkında konuşması nedeniyle hapis cezası verildiğini söyleyen Kerestecioğlu, “28 Şubat'ı yaşadı bu ülke, bunun hiçbir farkı yoktur. Şimdi çok ciddi olarak sivil bir darbe yaşanmaktadır. Halkın iradesi tanınmayarak, vekillikleri düşürülerek milletvekillerinin bu Meclis'le bağları kesilmektedir. Ama halkla bağları hiçbir şekilde kesilemez” diye konuştu.

“Ahmet Yıldırım, İbrahim Ayhan halkın sonsuza kadar vekilleridir” diyen Filiz Kerestecioğlu, “Bu meclis artık gerçekten bizim ‘sadece son kişi kalana kadar burada olacağız' dediğimiz için, halkımıza söz verdiğimiz için burada olduğumuz bir Meclis'tir” ifadelerini kullandı.

Kerestecioğlu'nun konuşmasının ardından HDP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nu terk etti.(GazeteDuvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.