AK Parti anketinden Topbaş çıktı

AK Parti anketinden Topbaş çıktı

AK Parti, İstanbul için aday anketi yaptırdı. Anketten sırasıyla Kadir Topbaş, Binali Yıldırım ve Mehmet Müezzinoğlu isimleri çıktı.

A+A-

AK Parti, yerel seçimler için İstanbul raporu hazırladı. Raporda, İstanbul için yaptırılan aday anketi sonuçlarına da yer verildi. İstanbul büyüşehir başkan adayının kim olacağı kadar, 39 ilçe için belirlenecek isimler de değerlendirildi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan‘ın haberine göre anketlerde, başkan görülmesi istenen isimler listesinde sırasıyla Kadir Topbaş, Binali Yıldırım ve Mehmet Müezzinoğlu'nun ismi çıktı. Ancak Topbaş'a AK Parti seçmeninin ilgi göstermesine karşın siyasette yeniden rol verilmesi düşünülmediği belirtiliyor. İbre Yıldırım'ı gösterirken, Müezzinoğlu'nun Bursa'da değerlendirilebileceği kulislerde konuşuluyor.
Erdoğan'ın, birkaç kez yenilettiği anket ve analizlerden sonra önümüzdeki haftalarda tavrını netleştireceği ifade ediliyor.

İLÇELERDEKİ DURUM

39 ilçesi bulunan İstanbul'da AK Parti 25 belediyeyi yönetiyor. Bu ilçelerdeki belediye başkanlarının büyük ölçüde değiştirileceği belirtiliyor. Görevini sürdürecek başkan sayısının 5-6 ile sınırlı olması bekleniyor.

Arnavutköy, Küçükçekmece, Sultanbeyli, Başakşehir, Çekmeköy ve Esenler belediye başkanlarının yerini koruyacağı iddia ediliyor. Aday yapılması beklenmeyen üç dönemlik 8 başkandan 7'si adaylık başvurusu yaptı. Kağıthane, Sancaktepe ve Beyoğlu belediye başkanlarının ise ilçeleri kaydırılarak değerlendirileceği öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.