AK Parti: Yerel seçimde ittifak riskli!

AK Parti: Yerel seçimde ittifak riskli!

AK Parti, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yerel seçimde de ittifak mesajının ardından olası ittifakın sonuçlarını değerlendirdi. Yerelde ittifakın kolay olmayacağı ve 'risk taşıyacağı' kaydedildi.

A+A-

AK Parti, genel seçimlerde MHP ile yaptığı ‘Cumhur İttifakı'nı yerel seçimlerde uygulanıp uygulanmayacağını tartıştı.

İttifakın artıları ve eksilerini değerlendiren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir TV programında, “Genel seçimde bu yapılabilir ancak yerelde bunun zorluğu var. Bizim MHP ile olan birlikteliğimiz devam etmeli ancak yerel seçimdeki tüm işlemler risk taşıyor” dedi.

‘TÜRKİYE GENELİNDE OY KAYBI YAŞANABİLİR'

AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre ‘risk' olarak ifade edilen konular partide yapılan çalışma ile masaya yatırıldı. Ancak önümüzdeki süreçte partide daha geniş katılımlı bir çalışma yapılacak ve ittifaka dair son tutum belirlenecek. Riskin gerekçesi olarak da, ‘yerelde ittifak için yasa olmaması', ‘partinin bir ilde aday göstermemesi durumunda parti kimliğinin göreceği zarar', ‘Türkiye genelinde oy kaybı yaşanabileceği', ‘karşı tarafın adayına razı olma' gibi tespitler gösterildi. Tüm bu risk ve değerlendirmeler MYK ve MKYK toplantısında ele alınarak, ekim ayı içerisinde tutum belirlenecek. AK Parti kurmayları, ‘AK Parti ve MHP oyunu topladığınız zaman ortaya çıkan sonuç size yerel seçimde aynı sonucu vermeyebilir. Matematiksel bakmak yanlış' değerlendirmesi de yapıyor. AK Parti yerel seçim stratejisini de belirlemeye başladı. Buna göre güçlü olmadığı, muhalefette bulunduğu yerlerdeki adaylar öncelikle açıklanacak, daha sonra güçlü olunan yerlerdeki adaylar ilan edilecek. Bu adaylar için bölge raporları Ekim ayı ortasına kadar hazırlanacak. Ekim ayı ortasından itibaren de komisyonlar çalışmaya başlayacak ve il/ilçe bazlı çalışmalar tamamlanacak.

‘DEV PROJE' VAR KALDIRIM YOKSA TEŞEKKÜR!

AK Parti tüm bu çalışmalarda 9 temel kriteri esas alacak. Vatandaşların şikayet ve beklentilerinin ölçüleceği çalışmada, ‘belediye çalışmaları', ‘altyapı eksikliği', ‘şehir yaşamındaki kalite/kalitesizlik', ‘yeşil alan', ‘otopark','yolsuzluk algısı', ‘kültür merkezleri', ‘imar uygulamaları', ‘kentsel dönüşüm uygulamaları' gibi kriterlere bakılacak. Şehirde alt geçit, üst geçit başta olmak üzere devasa projeler yapılmasına karşın kaldırım sorunu, alt yapı sorunu gibi yaşam kalitesini temelden etkileyen eksikliklerin olması durumunda da belediye başkanına ‘teşekkür' edilecek.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINDA KAYYIM SÜRPRİZİ 

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberinde, kayyımlardan aday yapılmasına sıcak bakmayan AK Parti yönetiminin ‘1-2 istisna olabilir' değerlendirmesi yaptığı da kaydedildi. Adayların yeniden aday yapılıp yapılmayacağının da kasım ayında belli olması bekleniyor. Ankara ve İstanbul'da istifaların ardından göreve gelen Mustafa Tuna ve Mevlüt Uysal'dan memnun olunduğu ancak son kararın yapılacak komisyon çalışmalarının ardından verileceği kaydedildi. AK Parti, mevcut milletvekillerine de ‘sayının kritik olması' nedeniyle belediye başkan adaylığını kapatacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.