Akaryakıtta sabit fiyatın maliyeti 1.2 milyar TL

Akaryakıtta sabit fiyatın maliyeti 1.2 milyar TL

Akaryakıtta sabit fiyat uygulamasının (eşel mobil sistemi) devlete iki aylık maliyeti 1 milyar lirayı aştı. Uygulama nedeniyle 17 Mayıs'tan bu yana akaryakıt fiyatlarında değişiklik yapılmazken, zam ve indirimler özel tüketim vergisiyle (ÖTV) karşılanıyo

A+A-

Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), akaryakıtta devletin karşıladığı toplam ÖTV miktarının 1 Milyar TL'yi aştığının tahmin edildiğini açıkladı.

EPGİS twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, sistemin ne kadar süreceğine Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın karar verebileceğini bildirdi. Açıklamada, “Sistemin iptal edileceğine dair de herhangi bir çalışmaya dair duyum ve açıklama yoktur” denildi.

Sendika, devlet tarafından üstlenen zam oranlarının benzinde 20 kuruş, motorinde 18 kuruş ve otogazda 38 kuruş olduğunu bildirdi.

Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre ise EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıtta ÖTV gelir kaybı olmaması için yapılan formülü şöyle açıkladı: “Pazarın bugünkü fiyatlarda sabit kalması koşuluyla doların 4.58 liraya ya da işlenmiş petrol ürünlerinde ton başına fiyatların 74 dolar daha gerilemesi gerekiyor. Bu ikisinden biri olduğu takdirde ÖTV kaybı olmaz. “

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.