''Anayasa değişikliği 2019'da yürürlüğe girecek ''

''Anayasa değişikliği 2019'da yürürlüğe girecek ''

Bahçeli'nin erken seçim çağrısı için yorum yapmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan: 16 Nisan'daki Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinde tamamıyla devreye girecek.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, “Anayasa değişikliği 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek” dedi. Toplantı girişinde kısa bir açıklama yapan Erdoğan, 26 Ağustos için erken seçim çağrısı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli ile yarın bir görüşme yapacağını söyleyerek, “Erken seçimle ilgili konuşmak istemiyorum, yarın görüşeceğiz” dedi.

Grupta yaptığı konuşmada Malatya İnönü Üniversitesi'nin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversitesi kurulacağını açıklayan Erdoğan, 16 Nisan 2017'de kabul edilen anayasa değişikliğinin 2019'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

GERÇEKTEN ZORLANIYORUZ: Bu örgütün ayıklanmasında gerçekten ama gerçekten zorlanıyoruz. FETÖ'cülerin sürekli işleri tersine çevirmenin peşinde olduklarının farkındayız. Sürekli iftiralarla insanların hayatlarını karartmak için fırsat kolluyorlar. Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığını, kimin parmaklarının olduğunu unutmuş değiliz. Teröristle hareket edenlerin bizim nazarımızda teröristten farkı yoktur. Yanlışa düşen olursa hiç kusura bakmasınlar, vakti saati geldiğinde kendilerini mahkemelere hesap verirken bulacaklar. FETÖ'nün yurtiçi ve yurtdışındaki kritik adamlarını adalete veriyoruz. Pensilvanya'ya kaçarak kurtulduğunu sanan terörist başının sonu da farklı olmayacaktır. Er ya da geç onu da alacağız. Bu millete ihanet eden herkes hak ettiği cezaya maruz kalacaktır.

YARDIM KAVRAMININ İÇİ BOŞALTILDI: Birileri petrol için, maden için, sırf çıkarları için, yardım kavramının da içini boşaltabilir. Biz bunu yapmayacağız. Bir kısmı küresel düzeyde operasyon yürütme kabiliyetindeki kuruluşlarımızla mazlumların elinden tutmaya devam edeceğiz. Benim doğup büyüdüğüm Kasımpaşa'da da Roman kardeşlerimiz vardır. İç içe büyüdük, aynı camilerde saf tuttuk. Biz insanları hiçbir zaman kökenlerine, dillerine, renklerine göre tasvip edenlerden olmadık. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Fransa, AB'nin de tam aksine, Romanları derdest etti. AB üyesisin. AB bunun hesabını sordu mu, hayır. Bizim rabbimizin yarattığı herkese kalbimizi açtık ve açmaya da devam edeceğiz.

TAVİZ VEREMEYİZ: Kongreler konusunda asla taviz veremeyiz, rehavet hiç mi hiç olmamalı. İstanbul'da iki önemli ulusal kongreye katıldım. Yüzü aşkın ülkeden gelen misafirlerle bir arada dolduk. Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı hatırlattık. CHP'den biri çıkıyor, ‘Türkiye'ye gelmeyin.' diyor. Tam aksine onlar ‘gelmeyin' dedikçe küresel girişimciler dünyanın her yerinden Türkiye'ye gelerek yatırım adımı atıyorlar. Tüm yatırımcı ve girişimcileri ülkemize davet ettik.

DEĞİŞİKLİK 2019'DA DEVREYE GİRECEK: 16 Nisan'daki Anayasa değişikliği inşallah 2019 Kasım seçimlerinde tamamıyla devreye girecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.