Atama bekleyen öğretmenlere müjde

Atama bekleyen öğretmenlere müjde

Başbakan Yıldırım, atama bekleyen öğretmenlere müjdeyi verdi. Yıldırım, '20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor.' dedi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nda partililere hitap etti. Başbakan Yıldırım, atama bekleyen öğretmenlere de müjdeyi verdi. Grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Öğretmen adaylarımız için de bir müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor." ifadelerine yer verdi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bu terör saldırısı kardeşlerimize Viranşehir'lilere yapılmıştır. Pakistan'da yapılan bombalı saldırı için kardeş Pakistan halkına taziyelerimizi iletiyoruz. DEAŞ bölgemiz için ne kadar büyük tehdit ise Asya, Avrupa ve Amerika için aynı şekilde tehdittir. İsmi ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin hedefi insandır. Bugün bizim kapımızı çalan tehdit unutulmasın ki yarın bunların sırtını sıvazlayanların kapısını zorlayacaktır. Son zamanlarda terörü ve şiddeti destekleyen olaylar gelişti. İsrail'de ezan kısıtlaması, Avrupa'da yükselen İslam karşıtı söylemler çok ama çok tehlikeli gelişmelerdir. Bu söylemler nefret suçlarını beslemekte evrensel insani değerleri bir bir yok etmektedir.

BU TOPLANTILARIN İSTANBUL'DA YAPILMASI RASTLANDI DEĞİL

Buradan bütün ülkelere sesleniyorum. Bindiğiniz dalı kesmeyin. Dünyanın ve insanlığın huzuru için elinizi taşın altına koyalım. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Dünya Turizm Forumu'nun açılışını gerçekleştirdik. Orada bir kez daha ülkemizin eriştiği müspet noktayı gururla gördüm. Dünyanın tüm renkleri, farklı kültürlerinin aynı çatıda İstanbul'u konuştuğuna şahit oldum. Bu tür saygın toplantıların Türkiye'de yapılması bir rastlantı değil.

MALTA'DA İKİ ÖNEMLİ ALANDA ANLAŞMA İMZALADIK

Hafta içinde biz de yola revan olduk. İlk durak Malta. Maltalı mevkidaşımızla ikili görüşmeleri ele aldık. Bakanlarımız kendi mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi ve anlaşmalar imzalandı. Sağlık, sosyal politikalar alanında işbirliğini öngören iki anlaşma imzaladık. Ziyaretimizin önemli bir amacı da dost ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmek, ticaretimizi arttırmak. Bu çerçevede Türkiye-Malta İş Forumu'na katılarak yapılması gereken konuları etraflıca konuştuk.

ALMANYA'DA ONBİNLERCE TÜRKİYE SEVDALISI 'EVET' DEDİ

Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın tertip ettiği Memleket Sevdalıları Evet Diyor programına katıldım. Buradan açıkça ifade ediyorum ki, gurbetteki kardeşlerimizin gözünde hasret dolu memleket sevdasını gördük ve çok duygulandık. Size gurbetteki kardeşlerimizin selamını getirdim. Almanya'da binlerce vatandaşımızın Türkiye'ye selam yolladı. Şehit analarına selam yolladı. Gazilerimize selam yolladı. Askerimize, polisimize selam gönderdi. Ayyıldızlı bayrağımıza selam gönderdiler. Ne dediler biliyor musunuz: Burada seçimler Türkiye'den önce başlayacak. Biz daha şanslıyız. Bizim rengimiz belli. Sandıkları önce biz dolduracağız. Almanya'da o gün onbinin üzerinde Türkiye sevdalısı, binlerce demokrasi gönüllüsü tek yürek oldu 'evet, evet, evet' dedi.

16 NİSAN'DA 15 TEMMUZ DESTANINI TAÇLANDIRACAĞIZ

Önceden "Edirne'den Kars'a" derdik. Şimdi değişti; Almanya'dan Kars'a oldu. Almanya'daki gurbetçilerimiz evet diyeceğiz, Türkiye'nin aydınlık yarınlarına karar vereceğiz, dediler. Birçok sivil toplum temsilci Avrupa'nın farklı ülkelerinden katılım sağladı. Bir kez daha gördük ki, mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır. Uğradığımız her durakta sizlerin 15 Temmuz'da yazdığı milli irade destanı konuşuyor Avrupa'da. Şimdi bu destanı taçlandırma vakti geliyor. Milli iradeyi tanklar, uçaklar, darbeci teröristler karşısında aslanlar gibi müdafa ettik. Artık sandığa gidip, milli iradeyi garanti altında daha da etkin kılacağız.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.