Bağırsaktaki bakteri eksikliği obezite nedeni

Bağırsaktaki bakteri eksikliği obezite nedeni

Yapılan bir araştırmada, bağırsağında daha az bakteri bulunanlarda obezite riskinin arttığı belirlendi.

A+A-

Bilim adamlarının yaptığı iki araştırma, ilk kez bağırsak florasının "zengin ya da fakir olmasının", obezite ve fazla kiloya bağlı hastalıkların gelişimini etkilediğini gösterdi.

BAĞIRSAK BAKTERİLERİNİN GEN HARİTASI ÇİZİLDİ

İlk araştırmaya obez olmayan 123 ve obez 169 Danimarkalı katıldı. Katılımcıların bağırsak bakterilerinin gen haritası incelendi. İki gruptakilerin bağırsak florasındaki bakterilerin zenginlik açısından farklı olduğu görüldü. Bakterilerin az olduğu kişilerde 8 türün az bulunduğu ya da hiç bulunmadığı ortaya çıktı. Söz konusu türlerin kilo alımında koruyucu rol oynuyor olabileceği belirtildi.

Fransa'da, obez ve fazla kilolu 49 kişinin katıldığı araştırma da ilk araştırmanınsonuçlarını doğruladı. Bu araştırmada, katılımcılar 6 hafta boyunca protein ve lif bakımından zengin, düşük kalorili yiyeceklerle beslendi.

6 hafta sonra katılımcılar hem kilo verdi hem de bağırsaklarındaki bakteri sayısı arttı.  "Nature" dergisinde yayımlanan araştırmalar, obezite riski taşıyanların daha kolay belirlenmesi ve belirli beslenme şekillerinin hastalıkla mücadele edilmesinde rol oynayabilecek

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.