Baharatlara irmik ve razmol Yok

Baharatlara irmik ve razmol Yok

Baharata ve baharat karışımlarına nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılamayacak.

A+A-
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, baharatın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemek amacıyla hazırlandı.

İNCE ÇEKİLECEK

Öğütülmüş, ufalanmış ve bütün haldeki baharatı ve baharat karışımlarını kapsayan tebliğe göre, öğütülmüş baharat, en az yüzde 90'ı baharata özgü göz açıklığı belirlenmiş olan eleklerden geçecek şekilde ince çekilecek.

Baharata ve baharat karışımlarına ürünlerin kendi doğasından gelen nişasta hariç olmak üzere nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılmayacak. Karabiberin doğasından gelen nişasta göz önüne alınarak, nişasta miktarı yüzde 55'ten fazla olamayacak.

Pul kırmızı biberlerde ve isotta ilave edilecek yemeklik bitkisel sıvı yağ ağırlıkça yüzde 6'yı, tuz miktarı yüzde 7'yi geçemeyecek. Pul kırmızı biberlerde ve isotta kendinden olan sap ve dal parçaları kütlece yüzde 1'i aşmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.