Bahçeli'den 'başkanlık' için referandum mesajı

Bahçeli'den 'başkanlık' için referandum mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık sistemine ilişkin yaptığı açıklamada AKP'ye teklifi referanduma götürmesi için destek vereceklerinin sinyalini verdi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

"Türkiye Musul, Kerkük sevdasından vazgeçemez" diyen Bahçeli, Musul operasyonuna ilişkin "Musul'u bir avuç çapulcuya veren İbadi'nin açıklamaları hadsizdir. Bunlar hem kel hem foduldur. Musul'dan IŞİD'in temizlenmesi ve asıl hakeden Türkmenlere verilmesi gereklidir. Saklamaya gerek yok, operasyonun başını ABD çekmektedir, PKK ve milislerin operasyonda olacağı söylenmektedir. Türkiye'ye ne mesaj verilmek istenmektedir, ABD ne yapmaya çalışmaktadır. İbadi'nin yolu yol değildir. PKK Musul'un batısına yerleşmiştir. Ezidilerin sırtımızdan hançer salladığını görmemek için kör olmak gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Türkiye'de fiili bir durum vardır ve bu çözülmelidir. Cumhurbaşkanı fiili başkanlık yapıyor ve bu anayasaya aykırıdır. Ya dedim bu durumdan vazgeçsin, ki en doğrusu budur ya da yasal durum için teklif getirilsin. AKP'nin inadı sürecekse o zaman karşımıza iki seçenek çıkacaktır. AKP elinde tuttuğu anayasa varsa TBMM'ye getirmelidir. Sanıyorum bu ifadelerin anlaşılmayan bir tarafı yoktur. Bu teklif ya 367'yi aşarak kanunlaşacaktır ya da 330 eşiğinin üstünde millete sunulacaktır. Söylediğim aynen böyleydi, bu sözlerin ardından komut almışçasına saldırdılar. AKP'nin bastonu, yedek lastiği, kurtarıcı meleği dediler. Başkanlığı Saraya sundu dediler. Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış, bunların ki tam da  budur. 

Biz millete gitmekten korkmayız, millet ne derse gereğini yaparız. Adında halk olan halkın partisi olan CHP niye celalleniyor. PKK ile fiskos yaparken PKK'nin sim kartı olunca bir şey olmuyor da biz bir siyasi teklifle gelince mi kıyamet kopuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.