Bahçeli'den 'başkanlık sistemi' açıklaması...

Bahçeli'den 'başkanlık sistemi' açıklaması...

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den' başkanlık sistemi' tartışmalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

A+A-

 Bahçeli, "Bu konuda ısrarcı olan siyasi iktidar önerisini getirsin. Önce Meclis'e nasıl bir metin gelecek, görelim. Böyle bir hayırlı gelişmeyi sabote etmek doğru değil" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalara ilişkin, "Neyi anlatmak istediğim ve tam anlattığım kanatindeyim. Herkesin bildiği gibi anlama çabası içinde bu çabaya da saygı duyuyorum. Tartışmalar siyaseti zenginleştirecek ve sistem tartışmalarına son verecek hayırlı bir sonuca ulaşırsa da bundan memnuniyet duyacağımı ifade edeyim" diye konuştu. 

Bahçeli, şunları ifade etti:

"Bugün ulaştığımız boyut başkanlık sistemine geçelim mi düzeyindedir. Bir de fiili durum var. Bu durum devam ederse siyaset yeni bir kaos dönemine sürüklenebilir. Bunun önlemek için biz bu konuda ısrarcı olan siyasi iktidarın önerisini getirmesini istedik. Meclis'e gelinir, Meclis'te 330 ile 367 aralığında bir sonuç çıkarsa, tabiatıyla referanduma gitmek lazım. Ama böyle bir hayırlı gelişmeyi sabote etmek doğru değildir. Böyle bir hayırlı gelişmeye başka türlü yaklaşarak kaos ve kriz ortamının devamında veya bir başka ifadeyle şu an yaşanmakta olan fiili durumun devamını arzulayanlar ise Türkiye'de kaosun kurucuları, kaosun yaşatıcıları ve darbe çağrıcıları olarak da tarihte yerini alacaklardır."

CHP'li Selin Sayek Böke'nin açıklamalarına dair soruya ise Bahçeli şu yanıtı verdi: "CHP'ye yanıt vermeye gerek yok. Çünkü birileri CHP adına medyaya konuşuyorsa ona yanıtı önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun vermesi gerekir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.