Bahçeli, Erdoğan'ın davetine gitmiyor

Bahçeli, Erdoğan'ın davetine gitmiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 19 Mayıs'ta Samsun'da Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenecek kutlamaya katılmayacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de törene gitmeyeceği belirtildi.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı tarafından Samsun'da gerçekleştirilecek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılmayacağı öğrenildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, aynı gün başka bir programı olmadığı ancak Ankara'da gerçekleştirilecek törenlere katılacağı belirtiliyor. Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP Genel Merkezi ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi ayrıca Samsun'da “Milli Mücadele'nin 100. yılı” nedeniyle bir şölen gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'da düzenlenecek resmi törenlere HDP dışında TBMM'de grubu olan partileri davet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Samsun'da düzenlenecek resmi törenlere katılacağı açıklanmıştı.

AKŞENER DE GİTMİYOR

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de bu davete katılmayacağı açıklandı. İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı tarafından yapılan açıklamada, Akşener'in 19 Mayıs'da Samsun'da olacağı ve partisinin Genel İdare Kurulu toplantısına katılacağı ancak Cumhurbaşkanlığı davetine gitmeyeceği belirtildi. Paçacı'nın açıklamasında, “Samsun'da, bu muhteşem günün yıldönümünde bir ‘Devlet Programı' düzenlendiği bilgisi üç gün kala tarafımıza iletilmiş ve sayın Genel Başkanımız da bu törenlere davet edilmiştir. Ancak, belirtmek isteriz ki, 100. Yıl gibi önemli bir programın, 19 Mayıs'a üç gün kala iletilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919'da atılan Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ciddiyeti, hafife alınabilecek bir konu değildir” denildi.(Gazete Duvar)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.