Bahçeli: Hakkari il kalmalı

Bahçeli: Hakkari il kalmalı

Katar krizinde Türkiye'nin attığı adımları savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli CHP'ye yüklendi: Cesaretiniz varsa Rabia’ya değil, emperyalizmin bölgeye kurduğu kanlı rampalara kafa yorun. Bahçeli ayrıca Hakkari ve Şırnak'ın il olarak kalması gerektiğ

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Katar krizinde hükümetin tutumuna destek verdi. Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada Bahçeli, “Ağır sorunlar var diyerek coğrafyamıza küsemeyiz, komşularımıza sırt dönemeyiz, biz bu topraklarda gözümüzü açtık” ifadelerini kullandı. “Katar'ı bir zamanlar ecdadımızın atadığı kaymakamlar yönetmişlerdir” diyen Bahçeli, bu ülkede Türkiye'nin kurduğu üssün tek amacının ‘istikrarı korumak' olduğunu belirtti, CHP'ye yüklendi. Devlet Bahçeli Şırnak ve Hakkari'nin il olarak kalması gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

‘LEJYONER' DEMEK ÇILGINLIK: Anadolu coğrafyası her zaman hedefte olmuştur. Ancak her seferinde ayağa kalkmak Türk'ün kaderi olarak tarihe damga vurmuştur. Türkiye tarihin ruhuna karşı ilgisiz kalırsa son yurdumuzu savunmak güçleşecektir. El Bab'da ne işimiz var diyenler, milli siyaseti köstekliyor. Katar gündemdedir. Katar ile varılan askeri anlaşmasının Nisan 2015'te imzaladığı bu Mayıs ayında TBMM'de onaylandığı bilinen bir gerçektir. Katar'ın askeri eğitim ve öğretim alanında iş birliğinin çeşitlendirilmesi ve iş birliğinin artırılması amaçlanmıştır. Freni tutmayan akıl yoksunları Mehmetçiğe ‘lejyoner' diyecek kadar çıldırmıştır. Bu durum su katılmamış bir alçaklıktır. Bu ayarsız suçlama muhataplarına dönmüştür.

ÜSSÜN AMACI İSTİKRAR: Körfez ülkeleri, Katar'ı abluka altına aldılar. Türkiye doğru bir hamleyle yükselen tansiyon için yoğun bir diplomasi faaliyeti yürütmüştür. Gerilim ateşinin kardeşlikte buluşarak söndürülmesi konusunda büyük çaba gösterdik. Türkiye'nin bu çabası son derece yerindedir. Katar'da bir zamanlar ecdadımızın atadığı kaymakamlar bu ülkeyi yönetmişlerdir. Katar'da kurulacak Türk üssünün istikrar dışında bir hedefi yok. Türkiye eski havzalarında niye olmayacaktır. Neyimiz eksiktir? Ana muhalefet partisindeki kompleks ve aşağılık duygusu ne şekilde izah edilecektir. Ne yapsaydık hiçbir irade göstermeden kendimizi teslim mi etseydik. Başika için de aynı şeyleri söylediler. Fırat Kalkanı için de. Aslında siyasetimizin en temel sorunlarından birisi milli olamamaktır. Türk milleti hamdolsun kahramandır. Kahramanca bir mazisi vardır. Aman ‘bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın' diyenlerin o yılanın kendilerini sokacağını iyi bilmeleri gerekiyor. Doha'da üs kurmak Körfez ülkelerine kafa tutmak olarak yorumlanmamalıdır. Hükümette doğru çizgidedir. MHP, ne Katar'ın safında ne bu ülkeye tavır alanların karşısındadır.

PEKİ BATI NEDEN GÖZÜNÜZDEN KAÇIYOR? Doha'da ne işiniz var diyen, tartışma çıkaran başta CHP olmak üzere malum çevrelere sormak istiyorum: Türkiye'nin bölgede pozisyon alması gözünüze batıyor da, ABD, Almanya ve Birleşik Krallık neden dikkatinizden kaçıyor? Kimlerin hesabına çalışıyorsunuz. Eğer yürekliyseniz, minderden kaçmayacaksınız ABD'ye “ne işiniz var Ortadoğu'da” deyin de endamınızı görelim, adam mısınız görelim. CHP'nin cesareti varsa Rabia'ya değil, emperyalizmin bölgeye kurduğu kanlı rampalara kafa yorsun.

TAHRAN-RİYAD ÇEKİŞMESİ FELAKETİN HABERCİSİDİR: Tahran-Riyad çekişmesi felaket habercisidir. Karşımızdaki zulüm piramidinin içinde yok yoktur. Enerji oyunları, stratejik çatışmalar, ülkelerin fiziki karşılaşması ile değil, terör örgütleri eliyle görülmektedir. ABD Başkanı'nın seçim döneminde, borcumuzu Körfez ülkeleri ödeyecek açıklamasının icrası için her yol denenmektedir. ABD, 11 Eylül saldırıları nedeniyle ölenlerin yakınlarının Suudi Arabistan'a dava açmasına imkan sağlayan bir yasa tasarısını imkana açmıştır. Ülkemizin itiraz, Obama'nın da veto ettiği tasarı sırasında iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmiştir. Ramazan ayında, İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık, dinimizin buyruklarına da sadık ve bağlı olmak durumundayız.

AİLEDE, SOKAKTA, MİLLİ TAKIMDA KAVGA… Ülkemiz henüz, arzulanan huzur ve esenliğe erişmiş değildir. Gazetelerin 3. sayfaları dehşet ve şiddet haberleri ile doludur. Milletimiz huzursuz ve memnuniyetsizdir. Ailede, sokakta, milli takımda kavga, her yerde rezalet diz boyudur. Biz sözün kalpten gelmeden hasbi olmayacağını muhterem ecdadımızdan öğrendik. Mesele esasen bu değildir.

FETÖ'NÜN KALINTILARI FAAL, HÜCRELERİ AKTİFTİR: Dikkatleri asıl mevzudan uzaklaştırma çabalarını masum bulmamız akla ziyandır. Yargıya giydirilmeye çalışılan deli gömleğini hafife almamız milletimizin hukukuna açıkça hakarettir. Mevlana, “Geminin içindeki su gemiyi batırır, geminin altındaki su ise kaldırır” demişti. Türkiye 4 bir tarafından su almakta, batmaktadır. O halde çare adaletsizliklerin üzerine kararlılıkla gitmektir. Kanun kaçakları, kaçırılanlar, kanunun karartanlar, kanun kalaycıları billurlaşmıştır. Algılar ne denli denetim altında tutulmaya çalışılsa da FETÖ'nün kalıntıları faal, hücreleri aktiftir.

ONUN DAMADI BUNUN AKRABASI DİYE… Adaleti diri tutmalıyız. Milletin hakkına hukukuna saygı duymalıyız. Hatırlıymış, arkası sağlammış, sırtı kaviymiş, imtiyazlıymış, onun damadı bunun akrabasıymış diyerek hiçbir suçlunun hiçbir failin adalete kıymasına izin veremeyiz, vermemeliyiz. Yok hastaymış, yok adresi belliymiş, bahaneleriyle tutuklanıp serbest bırakılanlar millet vicdanını sızlatmaktadır. Hukuk karşısında herkes eşittir. 15 Temmuz işgal teşebbüsüyle hesaplaşmak hukuk yoluyla olacaktır ve ayrıcalıklı hiç kimse olamayacaktır. Günaha göz yummak günahtır.

BARZANİ REFERANDUM YAPACAKMIŞ: Barzani 25 Eylül'de bağımsızlık referandum yapacakmış bunların hepsi fasa fisodur fuzuli ve bayat laf enflasyonudur. Aç tavuk kendini darı ambarında sanacaktır. Barzani ateşle oynamaya meraklı ise cayır cayır yanmasının önünü açmak ve bunu çabuklaştırmak Türk devletinin haysiyet meselesidir.

HAKKARİ VE ŞIRNAK İL OLARAK KALMALI: Hakkari il kalmalı Şırnak il kalmalı. Başka nereye yapıyorsanız yapın. o sizin bileceğiniz iş./Gazeteduvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.