Bahçeli: Hollanda ile ilişkiler askıya alınmalıdır

Bahçeli: Hollanda ile ilişkiler askıya alınmalıdır

Hollanda ile ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Türkiye'nin bu ülke ile ilişkilerini askıya alması gerektiğini' söyledi.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'nin bu ülke ile ilişkilerini askıya alması gerektiğini" söyledi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Avrupa kıtasının insanlık değerlerinin çiğnendiği, temel hak ve özgürlüklerin örselendiği, hukuk ve diplomatik teamüllerin öğütüldüğü karanlık bir sürece hapsolduğunu" öne sürdü.

'DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN ASKIYA ALINMASI ACİL BİR İHTİYAÇTIR'

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Hollanda'nın yanlı, kasti ve kararmış politikalarına karşı etkili, milli ve asla geri adım atmayan diplomatik ve siyasi kararlar derhal alınmalı ve uygulamaya geçilmelidir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket ülkemizdeki ve yurt dışındaki teşkilatlarıyla birlikte devletinin, hükümetinin yanında sapasağlam duruş gösterecek, barışçıl ve demokratik nitelikli protestoların yeri geldiğinde icrasından kaçınmayacaktır. Şu anda Hollanda ile diplomatik ilişkilerin askıya alınması, diğer yaptırım ve tedbirlerin sırasıyla hayata geçirilmesi acil bir ihtiyaçtır. Ta ki Hollanda Türkiye'den ve Türk milletinden resmi özür dileyene kadar bu kararlılık sürdürülmelidir."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.