Bakan Soylu Yüksekova'ya geldi

Bakan Soylu Yüksekova'ya geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Bakan Soylu'yu Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanvekilleri ve AK Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür karşıladı.

Yüksekova Kaymakamlığı'na giden Bakan Soylu, Kaymakamlıkta gerçekleştirilen toplantının ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, Yüksekova'daki alt yapı ve kanalizasyon için 123 milyon TL'lik projenin hayata geçirildiğini ve bu çalışmanın yakın zamanda hayata geçirileceğini, Hakkari merkez için de 60 milyonluk proje çalışması olduğunu söyledi.

Bakan Soylu,"Zannediyorum önemli bir bölümü tamamlandı.Yine bur tür projeler Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde, hem belediyecilik hizmetini vatandaşın ayağına getirmekte, hem de iyi bir belediyecilik hizmeti sunulmaktadır. Kayyum belediyeler 6 bin kilometreye aşkın sıcak asfalt, 4 bin kilometreye aşkın da soğun asfalt yani kaplama gerçekleştirmiştir. Bunun yanı sıra 60 bin kilometreye yakın beton ve parke taşı, 40 bin kilometreye yakın kanalizasyon çalışması yapılmış. Bir taraftan da taziye evleri ve spor salonları da yapılmış. Buradan şunu ifade etmek istiyorum.Demek ki, yapınca oluyor. Eğer bu paralar terör örgütüne gitmemişse, çöpün toplanmadığı, yolların her berinin hendek ve çukurlarla oluştuğu bir şehir düşünün. Buradaki çocuğu yarına ait hangi umutla yetiştirirsiniz.Her yerde halka dokunan hizmetler kayyum arkadaşlarımız tarafından gerçekleştirilmekte. Artık terör örgütüne katılım falan yok. Kürt kardeşlerimizin hakketiği bu seviyeyi kaybettirmeyelim.Buralar hep huzur şehirleri oldu. Dün gece Van'da insanlar gecenin saat 3.00'a kadar sokaktaydı. Ben 5 gün önce Mardiydeydim. Orada gezerken caddelerde onlarca turistle karşılaştım. Turizm patlamış. Mardin'de otel odalarında boş yer yok, Diyarbakır'da otel odalarında boş yer yok. Bu hale gelmiş ve bu hale getirilmiş ve bunu elbirliği ile gerçekleştirdik. Bu muhasebeyi yapmanın zamanıdır"dedi.

'İNCE'NİN DEMİRTAŞ'I ZİYARETİNİ ELEŞTİRDİ'

Bakan Soylu, CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesini eleştirdi. Soylu, şunları kaydetti: " Maalesef o eski günlerin özlemiyle yanıp tutuşanlar var. Ben hakikaten üzülüyorum. Yani gidip cezaevinde bir Cumhurbaşkanı adayını ziyaret edip, onun çıkmasını isteyen ve propaganda yapmasını isteyen bir zihniyeti şiddetle kınıyorum. Kınamamın sebebi de açıktır. İlk önce kendi vicdanına sorun. Peki çocuklar niye şehit oldu? Askerlerimiz, polislerimiz, 6-7 Ekim olaylarında katledilenler niye katledildi? Kim katletti? Yani CHP'li kardeşlerimiz şunu bilsinler. vicdanlarına sesleniyorum. Her şey oy mu? Herşey seçim mi? Bunu bizim kabul edebilmemiz mümkün değil. Sadece onlar değil, diğer Cumhurbaşkanı adayları da sıra girmişler, selam söylüyorlar. Bu siyasi partilere ve o cumhurbaşkanı adaylarına oy verenler kendi vicdanlarında bir tarafta bu olayları tarif edenleri, diğer taraftan da bu ülkenin huzur, güven ve selameti için ortaya koyanları ayrı ayrı kefeye koysunlar.  Öyle sadece oy kaygısıyla hiç bir vicdani, hiç bir milli, hiç hukuki, hiç bir demokratik hassasiyet olmadan böyle değerlendirmeler olabilir mi. Sadece terörle değil, sınırlarda kaçakçılıkla da, göçle de mücadele ediyoruz. Bu huzur neyinizi sıkıntıya sokuyor.  Bugün görünüyor ki, millet bir daha eski günlere geri dönmek istemiyor.  Bizler devlet olarak bu huzuru bozmak isteyenlere asla müsade etmeyeceğiz."

Bakan Soylu, daha sonra Yüksekova Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediyedeki ziyaretin ardından Bakan Soylu, partisinin Yüksekova ilçe Başkanlığı'na gitti.

Soylu, esnaf ziyaretinin ardından Şemdinli ilçesine geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.