Bakanlık araştırdı yeni türler ortaya çıktı

Bakanlık araştırdı yeni türler ortaya çıktı

Doğal sit alanı olan Ihlara Vadisi'nde yaşayan türlerin çoğu yöreye özgü çıktı.

A+A-
Ihlara Vadisi"nin karasal ve biyolojik çeşitliliğini araştıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 55 familyadan 185 cinse ait 256 bitki türü tespit etti. Araştırmalarda tespit edilen türlerden 32 tanesinin yöreye özgü olduğu belirlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü yaptığı araştırmada, Ihlara Vadisi'nin yoğun, değişken bir bitki örtüsüne sahip olduğunu ve bu bitkilerin çoğunun yöreye özgü olduğunu belirledi.

55 FAMİLYADAN 185 CİNSE AİT 256 BİTKİ TÜRÜ

Bakanlık, araştırma sonucunda 55 familyadan 185 cinse ait 256 bitki türü tespit etti. Araştırma alanında tespit edilen türlerden 32 tanesinin yöreye özgü olduğu belirlendi.

Bakanlığın yaptığı gözlem ve araştırma sonuçlarına göre, bölgenin en önemli akarsuyu niteliğinde olan Melendiz Irmağı"nda 5 balık türü tespit edildi. Bu türlerden en çok yakalanan, yöresel adı Pullu olan Tatlı su Kefali oldu. Dere kayası balığı ise bölgeye özgü bir balık türü olarak gözlemlendi.

Ihlara Vadisi"nde, 10 takımın 32 familyasına ait 94 kuş türü belirlendi.

20 MEMELİ TÜRÜ TESPİT EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ayrıca, bölgede yapılan araştırmalarda 20 memeli türü tespit etti. Bölgedeki memeli hayvanlardan bazıları kirpi, yaban tavşanı, kunduz, tilki, gelincik, yarasa ve fare olarak gösterildi.

Dünyada eşine az rastlanır doğal ve tarihi zenginliklere sahip olan vadi, tamamıyla doğal ve arkeolojik sit alanı kapsamında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.