Bakanlıktan domuz gribi açıklaması

Bakanlıktan domuz gribi açıklaması

Sağlık Bakanlığı, 2009 yılındaki salgın riskinin artık söz konusu olmadığını bildirdi.

A+A-
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda ulusal ve yerel basında ''domuz gribi'' haberlerinin yer aldığı anımsatıldı.

PANİĞE GEREK YOK

Pandemik İnfluenza A H1N1 virüsünün, 2009 yılında tespit edildiği ve o dönemde domuzlarda görülen grip virüsünden de genetik materyal aldığı için ''domuz gribi'' olarak adlandırıldığı belirtilen açıklamada, ilk kez ortaya çıktığı ve insanların bu virüse karşı bağışıklığı olmadığından çok sayıda kişiyi etkileyerek kıtalararası salgına yol açtığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''2009 yılından günümüze kadar geçen sürede dünya genelinde pek çok insan bu virüsle karşılaşıp bağışıklık geliştirdiğinden 2009 yılındaki salgın riski artık söz konusu değildir. Pandemik grip, 2011 yılından itibaren Dünya Sağlık Örgütü tarafından mevsimsel grip olarak değerlendirilmektedir. H1N1 grip virüsü, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de görülmeye devam etmektedir. Ülkemizde son birkaç aydır H1N1, H3N2 ve İnfluenza B tipinde mevsimsel grip virüsleri görülmektedir. Ancak yukarıda da açıklandığı üzere bu grip virüsleri hem dünya hem de ülkemiz için artık tehlike oluşturmamakta, görülen vakalar da bu kapsamda değerlendirilmektedir. Dolayısıyla haber yapılırken konunun bu mecrada algılanarak kamuoyunu paniğe sevk edecek bir üsluptan kaçınılması özellikle önem taşımaktadır.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.