Baluken’in 3 yıl hapsi isteniyor

Baluken’in 3 yıl hapsi isteniyor

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’e Bingöl’de Halepçe anmasına katıldığı için 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

A+A-

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'e 2014 yılında Halepçe katliamı için Bingöl'de düzenlenen yürüyüşe katıldığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi İdris Baluken hakkında BDP Bingöl İl Örgütü'nün Irak'ta 5 bin Kürdün yaşamını yitirdiği Halepçe katliamının yıldönümü dolayısıyla 16 Mart 2014'te Bingöl Merkezde düzenlediği yürüyüş ve anma etkinliğini katıldığı gerekçesiyle dava açıldı. “Çözüm süreci” devam ettiği 2014 yılında hazırlanarak iddianameye dönüştürülen fezlekede Baluken'e “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet” ettiği iddiasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. Bingöl 2. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, BDP Bingöl İl Örgütü'nün Halepçe katliamının yıldönümünü nedeniyle herhangi bir yetkili yere bildirim yapmaksızın Bingöl Merkez Genç Caddesi'nde “yasadışı toplantı ve gösteri düzenlendiği” ileri sürüldü. Baluken'in de Halepçe için düzenlenen yürüyüşe katıldığı ve siyasi içerikli konuşma yaptığı belirtilen iddianamede, Baluken'in üzerine atılı suçu işlediği savunuldu.

Davanın yargılamasına önümüzdeki ay Bingöl 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.Ajanslar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.