Barzani'den 'referandumlu' seçim mesajı

Barzani'den 'referandumlu' seçim mesajı

Iraklı Kürt lider Mesud Barzani, partisi KDP'nin Bağdat parlamentosunda 25 koltuk kazandığı genel seçimler için bir mesaj yayınladı. Merkezi hükümetle diyaloğun sürmesi çağrısı yapan Barzani, 'Adaletsizlikle geçen bir asrın ardından Bağdat'ın haklı davamı

A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, Irak'taki parlamento seçimleri için yayımladığı mesajında, bağımsızlık referandumu düzenlemenin Kürtlerin hakkı olduğunu belirtip, “Bağdat'la bir sonuca varıncaya dek diyaloğun sürdürülmesinden yanayız” dedi.

Barzani, partisinin Bağdat parlamentosunda 25 koltuk kazandığının kesinleşmesi sonrası yaptığı açıklamada, “Irakparlamento seçimleri ile yeni bir dönem başladı” deyip, Erbil ile Bağdat'ın kargaşadan uzak durarak ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

‘KÜRTLERİN EN TEMEL HAKKI'

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların Bağdat hükümetinin anayasaya bağlı kalmamasından kaynaklandığını belirten Barzani, “Anayasada geçen, ‘Anaysaya bağlı kalmak Irak'ın bütünlüğünü korur' ifadeleri, Irak'ın gönüllü birliktelik temelinde kurulduğunun ve referandum ile kendi kaderini belirleme hakkının Kürt halkının en temel hakkı olduğunun en açık göstergesidir” dedi.

Barzani, “Adaletsizlikle geçen bir asrın ardından Bağdat'ın haklı davamızı idrak etmesi şart” vurgusu yaptı. Kürt lider, “Eğer Kürdistan'ın siyasi unsurları birlik içinde olursa, halkımızın haklarını korumakta başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

Kürt partileri, geçen hafta düzenlenen seçimlerin sonuçlarına göre Bağdat parlamentosunda toplam 58 koltuk kazandı. (Rudaw)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.