Barzani: 'Hayır' çıkarsa istifa ederim

Barzani: 'Hayır' çıkarsa istifa ederim

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, bağımsızlık referandumu hakkında konuştu: 'Hayır' çıkarsa istifa ederim.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül'de düzenlemeyi plandıkları bağımsızlık referandumundan ‘Hayır' sonucu çıkması halinde istifa edeceğini söyledi.

Barzani, “Halk ‘Hayır' derse, bu durum benim aynı rolde devam etmeme imkân tanımaz” dedi.

Londra'da Arapça yayımlanan Şark ül Evsat gazetesiyle söyleşi yapan Barzani, halkın bağımsızlığa karşı oy vermesi halinde ne yapacağına ilişkin soruya ‘sonuçlara saygı duyacağını' söyleyerek yanıt verdi. Barzani, “Halkım için görevimi tamamladım ve eğer halk bağımsızlığı reddederse, halkımın iradesine saygı duyar ve kendimi özel hayatıma adarım” dedi. Barzani,“Halkın iradesine saygı duyarım ve başka sorumluluğum kalmaz” ifadelerini kullandı.

‘ŞÜPHESİZ İSTİFA EDERİM'

Kürt lider, bu sözlerinin ‘Hayır' sonucu çıkması halinde istifa edeceği anlamına gelip gelmeyeceği sorusuna da şu yanıtı verdi: “Şüphesiz. Halk ‘Hayır' derse, bu durum benim aynı rolde devam etmeme imkân tanımaz.” Öte yandan Barzani “Her sonuç mümkün” dese de, referandumdan yüksek oranda ‘Evet' oyu çıkmasını beklediğini de ekledi.

IKBY Başkanı, referandumu erteleme çağrılarını da kendilerine ancak ABD, AB veya BM'den garanti verilmesi halinde gözden geçirebileceklerini söyledi. (GazeteDuvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.