Barzani: Seçimler zamanında yapılacaktır

Barzani: Seçimler zamanında yapılacaktır

Mesud Barzani, KDP’nin köklü bir tarihe sahip olduğu gibi, günümüzde de genç ve dinamik bir parti olma özelliğini taşıdığını belirtti.

A+A-

KDP Genel Başkanı Mesud Barzani, Erbil'de Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) 72'nci kuruluş yıldönümü vesilesiyle düzenlenen merasimde bir konuşma yaptı.

Burada yaptığı konuşmada Mesud Barzani, “KDP bölgemizde ve Irak'ta tüm bileşenleri kapsayan bir parti olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

“KDP, köklü bir tarihe sahip olduğu gibi, günümüzde de genç ve dinamik bir parti olma özelliğini taşıyor” diyen Barzani, Eylül Ayaklanması'nın ulusal, siyasi ve toplumsal bir ayaklanma olduğunun altını çizdi.

30 Ekim'de yapılması beklenen Kürdistan Bölgesi Parlamento Seçimleri'nin bazı taraflar tarafından iptal edilmek istenmesine de değinen Barzani, şunları söyledi:

“Partimiz hiçbir şekilde seçimlerin ertelenmesinden yana değildir. Seçimler zamanında yapılacaktır. Seçimlerin şeffaf ve adilane yapılması için bize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Uluslararası gözlemcilerin de bu konudaki çalışmalarına yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

Barzani, konuşmasının sonunda, “Bir kez daha yeniliyoruz hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. (Rudaw)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.