Başbakan Yıldırım: ABD aklını başına almalı

Başbakan Yıldırım: ABD aklını başına almalı

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile ortak basın açıklaması yaptı. Yıldırım 'ABD aklını başına almalı' dedi.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'e yönelik operasyonla ilgili konuştu. Yıldırım, “ABD aklını başına almalı. Hiçbir kirli pazarlık içinde olmayız. Terör oluşumlarından temizleyeceğiz” dedi.

Başbakan Yıldırım, ”Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz oradaki o bölgenin insanlarının tekrar yerlerine dönmesini sağlayacağız. Bir kirli pazarlık içinde olmayız. NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım” ifadelerini kullandı.
Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

AMERİKA'NIN ARTIK AKLINI BAŞINA TOPLAYIP DOĞRU DÜRÜST BİR KARAR VERMESİ LAZIM: Terör örgütlerinin al birini vur ötekisine ister PKK ister YPG hangisi olursa olsun bizim hudutlarımızı tehdit ediyorsa bunların hepsinin üzerine amansız bir şekilde gideceğiz. 3,5 milyon Suriyeli canlarını kurtarmak için geldiler. Afrin bölgesini de terör oluşumlarından temizleyeceğiz oradaki o bölgenin insanlarının tekrar yerlerine dönmesini sağlayacağız. Bir kirli pazarlık içinde olmayız. Terör bizim için en büyük tehdittir. NATO'da müttefikimiz, uzun yıllar stratejik ortak diye düşündüğümüz Amerika'nın artık aklını başına toplayıp doğru dürüst bir karar vermesi lazım. Terör örgütlerini yanına alıp terörle mücadele etmenin, devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını artık Amerika'nın görmesi gerekiyor. Görürse güzel, görmezse biz yapmamız gereken neyse onu yapmaya devam ederiz. Hem Afrin'de hem de diğer bölgelerde terör tehdidini sona erdirmek için atılması gereken adımları kararlılıkla atarız. Bunun için de herhangi birinin icazetine ihtiyacımız yok. Uluslararası hukukun bize tanıdığı bütün imkanları sonuna kadar kullanırız.(Ajanslar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.