Başdanışman: Artık ok yaydan çıktı

Başdanışman: Artık ok yaydan çıktı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, bugünkü yazısında, Bahçeli'nin erken seçim çağrısıyla 'artık okun yaydan çıktığını' vurgulayarak, 'Kolay kolay cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminin 2019 Kasım’ında olamayacağı ortada' dedi.

A+A-

Siyaset, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün yaptığı erken seçim çağrısı üzerine bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmeye kilitlendi. Ankara kulislerinde Erdoğan'ın yakın çevresine, Bahçeli'nin açıklaması için “Duyunca üzüldüm” dediği öne sürülürken, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik Yenibirlik gazetesindeki köşe yazısında, seçimin normal zamanında yapılmasının artık mümkün olmadığını öne sürdü.

Çevik'in “Artık ok yaydan çıktı görünüyor' başlıklı yazısı özetle şöyle:

Türkiye siyasetini 45 yıldır takip eden bir gazeteci iseniz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “erken seçime 26 Ağustos'ta gidelim” çağrısı artık okun yaydan çıktığını ve kolay kolay Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçiminin 2019 Kasım'ında olamayacağı ortada…
Dananın kuyruğu bugün yapılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi ile kopacak ve olay açıklığa kavuşacak.

AK Parti genellikle seçimlerin hep zamanında yapılmasını istemiştir. MHP lideri ise geçmişte de Türkiye'yi erken seçimlere götürmekle ünlü.

Bunda art niyet aramak hatalı. Bunda danışık ve dövüşük aramak da doğru değil. Belli ki Bahçeli'nin teklifi AK Parti'de de sürpriz yarattı. Ama kimsenin bu teklifi kestirip atma lüksü yok.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.