Başkale'ye atanan doktorlar, göreve başladı

Başkale'ye atanan doktorlar, göreve başladı

Başkale Devlet Hastanesine atanan doktorlar görevlerine başladı.

A+A-

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Personel Dairesi Başkanlığı tarafından aralık ayında yapılan atamalarla birlikte ocak ayında Başkale'ye gelen üç doktor hastanenin dahiliye, kulak burun boğaz ve anestezi hastalıkları bölümünde göreve başladı.

Başhekim Dr. Onur Ceylan, yaptığı açıklamada, ilk hastalarını almaya başlayan K.B.B. Hastalıkları Servisi'nden Op. Dr. Suphi Bulğurcu'nun günlük ortalama 70 hastaya, Dahiliye Uzmanı Dr. Şanver Koç'un ise günlük ortalama 80 hasta kabul ettiğini ifade etti.

Anestezi uzmanı Burçak Kanattır Orhaner'in de gelmesiyle birlikte ameliyat sayılarında artış yaşandığını aktaran Ceylan, "Başkale, Van'ın en uzak ve ikinci büyük ilçesi. Başkale Devlet Hastanesi ilçede bulunan 60 bine yakın kişiye hizmet vermektedir. Başkale Devlet Hastanesi'nde şu an eksik bulunan kadın doğum hastalıkları, nöroloji ve göz gibi branşlardaki doktor sıkıntılarımız bulunmaktadır. Bunun en önemlisi kadın hastalıkları. Böyle bir doktorumuz olursa hastanemizde sıkıntılar kalmaz. Yapılan son atamalarla birlikte ilçedeki hastalar, artık başka yere gitmeden ilçe hastanemizde tedavilerini olabilecek" diye konuştu.aa

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.