Baydemir: '80 Belediye Başkanı cezaevinde'

Baydemir: '80 Belediye Başkanı cezaevinde'

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Batman Milletvekili Saadet Becerekli, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in de aralarında bulunduğu heyetle Şanlıurfa’da referandum çalışması yürüttü.

A+A-

HDP'liler Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra Suruç ve Birecik ilçelerinde de çok sayıda ziyaret gerçekleştirdi. Heyetin ilk durağı Urfa'nın Eyyübiye ilçesiydi. Burada konuşan Batman Milletvekili Saadet Becerikli, 16 Nisanda yapılacak olan referandumun halkların yararına olmadığını belirterek, “Kadınların ve çocukların geleceği için hayır diyeceğiz. Hak ve hukuk için, özgürlük için hayır diyeceğiz” ifadesini kullandı.

‘ANKARA'DA BAŞKA DİYARBAKIR'DA BAŞKA'

Seçmenleri Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayan Mardin Milletvekili Mithat Sancar da, “Cumhurbaşkanı Ankara'da başka, Diyarbakır'da başka, Rize'de başka konuşuyor. Hepsini topladığınızda ortaya büyük bir yalan çıkıyor. Biz 16 Nisan'da bu yalana hayır diyeceğiz” diye konuştu.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir ise referandumda 80 milyon insanın ve daha doğmamış çocukların geleceğinin belirleneceğine dikkat çekti ve “Topluma tekçiliği dayatıyorlar. Tekçilik kulluktur. Allah'a karşı kulluk olur, insana karşı değil. Biz bu kulluğa Hz. Eyüb'ün sabrı, Hz İbrahim'in direnişi ile hayır diyeceğiz” dedi.

'80 BELEDİYE BAŞKANI CEZAEVİNDE'

HDP heyeti daha sonra Suruç'a geçti. Baydemir, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da kendisinin belediye başkanlığı yaptığı sırada görevden alındığını ve mağdur edildiğini söyledi. Doğrudur. Görevden alındı ve bir kez mağdur edildi. Hatta 2005 yılında Diyarbakır Valiliği'nde seninle baş başa görüştüğümde, ‘Ben bir caddeye Ensar ismini verdiğim için hakkımda soruşturma başlatıldı' demiştin. Ve şimdi sana soruyoruz. ‘Sen bir kere belediye başkanlığından alınarak mağdur edildin. Peki, ne yaptın? Tamı tamına tam 80 belediye başkanı şu anda cezaevinde. Kürtçe isimlerden, park isimlerinden dolayı yüzlerce soruşturma açtınız. Kayyum atanmayan belediye bırakmadınız. Suruç Belediyesi'nde milletin iradesi mi oturuyor, zulüm mü oturuyor? İşte biz zulme hayır diyoruz.

'30 YILLIK KAZANIMLARI KALDIRMA PAKETİ

Baydemir, şöyle devam etti: “Devlet Bahçeli dönmüş Kerkük'ün iradesine laf söylüyor. Şimdi bütün Kürt halkı desin ki, ‘Bunlar kuzu postuna girmiş kurtlardır.' Bu paket kurdun paketidir. Biz kurtlara hayır diyoruz. Bu paket 30 yıllık kazanımlarınızı bir kalemde ortadan kaldırma paketidir. Sandık başına gidelim ve hayır diyelim.”

HDP heyeti daha sonra Birecik'e geçti. Burada şehir turu atan HDP heyeti daha sonra HDP ve BDP ilçe merkezi önünde seçmenle buluştu.(Duvar)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.