Baydemir: Yakalama kararı olması için ortada kaçan birisi olması lazım

Baydemir: Yakalama kararı olması için ortada kaçan birisi olması lazım

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir hakkındaki yakalama kararı için 'Yakalama kararı olması için ortada kaçan birisi olması lazım' dedi.

A+A-

HDP Parti Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştuktan sonra gezetecilerin sorularını yanıtladı.

Yurdagül Şimşek'in Sputnik'te yer alan haberine göre, Baydemir, hakkındaki yakalama kararıyla ilgili şunları söyledi:  "Yakalama kararı olması için ortada kaçan birisi olması lazım. Sizlerinde şu anda gördüğü gibi parlamentodayım. Partimin grup sözcüsüyüm. Eş genel başkanlarımın adına milletvekillerim adına siyasi faaliyetimi yürütüyorum, 6 milyon insan adına. Bu memleketteyim bu coğrafyadayım. Bugüne kadar bütün siyasi hayatım boyunca söylemiş olduğum her sözün arkasındayım, altında imzamın bulunduğu her fikriyatın da arkasındayım. Dolayısıyla ortada bir kaçma yok, dolayısıyla ortada bir yakalama kararı nedir, ne anlama gelir, onun takdirini ben topluma bırakıyorum, onun takdirini vicdan sahibi insanlara bırakıyorum." 

"Ben buradayım, faaliyetlerimi sürdürüyorum" diyen Baydemir, faaliyetlerini sürdürmeye de devam edeceğini söyledi. Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ülkede yargı olmazsa ve yargı adaletle işlemezse bu ülkede maya yoktur demektir. Adalet, mahkeme, duruşma bir toplumun ayakta durmasının olmazsa olmazıdır. Biz mahkemelere karşı değiliz. Biz yargılamaya karşı değiliz. Biz adalet istiyoruz. Bugün yargının içerisinde bulunmuş olduğu durum, yargının içerisine konulmuş olduğu durum, yargı adalet dağıtmıyor. Maalesef, tuzun kokmuş halidir. Adeta iktidarın elinde muhalefetin sopası haline dönüştürülmüş durumda. Bu sorunu çözmenin yegane bir adresi var. Bu tıkanmayı çözmenin yegane adresi var. Anayasa Mahkemesi bir an önce kararını vermekle mükelleftir. AİHM dokunulmazlıkların kaldırılmasının sözleşmeye aykırılığı tespitini bir an önce açıklamakla mükelleftir. Bunlar olmadığı müddetçe işte bugün tanıklık ettiğimiz üzere, hukuksuzluk, adaletsizlik ve kimi milletvekillerimiz açısından telafisi imkansız olan zararlar, maalesef ülkede yaşamaya devam edecektir." 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.