Bel fıtığı hastanın kanıyla tedavi edilecek

Bel fıtığı hastanın kanıyla tedavi edilecek

Bel fıtığı ve kas romatizmalarına bağlı ağrılar, hastanın kanından alınan kan pulcukları kullanılarak tedavi ediliyor.

A+A-
Bolu'da özel bir hastanede çalışan Algoloji (Ağrı tedavisi) uzmanı Doç. Dr. Nebahat Gülcü Bulut, çalıştığı hastanenin ağrı tedavisi polikliniğinde, Plazma Rich Platelet (PRP) veya ''Kan Pulcuklarından Zengin Plazma'' tedavisi uygulamasına başladıklarını ifade etti.

Bu tedavi şeklinin hastanın kendi kanıyla yapıldığını anlatan Bulut, ''Hastanın kolundan sanki tahlil yapılacakmış gibi belirli bir miktarda, 10 ile 20 mililitre kadar kan alınır. Daha sonra bu kan özel bir santrifüj işleminden geçirilerek sıvı kısmı ayrılır. Hastanın ağrılı bölgesine bu hazırlanan plazma verilir. Buradaki önemli nokta plazmanın içinde bulunan kan pulcuklarıdır'' şeklinde konuştu.

Bulut, kan pulcuklarının, dokularda bir nevi kök hücre tedavisi kapsamında değerlendirilebilecek bazı işlemleri yaptığını dile getirerek, ''Kan pulcuklarını, kronik ağrılı bir dokuya verdiğiniz zaman oradaki ölmüş hücrenin yerine geçerek, bu dokuyu yenilemektedir. Bu yenileyici özelliğinden dolayı pek çok tıbbi uygulama alanı vardır'' dedi.
Bulut, bu tedavi yöntemi sayesinde özellikle bel ağrılarında oldukça olumlu neticeler alındığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.