Bir milyar yabancıya sağlık hizmeti

Bir milyar yabancıya sağlık hizmeti

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 1 milyar yabancıya sağlık hizmeti vermek istediklerini belirtti.

A+A-

Türkiye'nin ise sağlık alanında özellikle son 12 yılda attığı adımlarla ciddi mesafe kaydettiğini, sağlık alanında sorun yaşayan ülkelerin insanlarını tedavi edebilecek konuma geldiğini vurgulayan Gümüş, özel sektörün bu işi çok iyi yaptığını, özellikle Ortadoğu'dan hastaların Türkiye'ye geldiğini belirtti.

Sağlık Turizmi Genel Müdürlüğü kurulacak

Kamu hastanelerini de bu açıdan güçlendirdiklerini ifade eden Gümüş, şöyle konuştu: "Sağlık Bakanlığı olarak ortaya koyacağımız vizyonda hem özel sektör hem de kamu ile uluslararası arenada komşu ülkelerdeki 1 milyar nüfusa sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı bünyesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere bazı diğer bakanlıkların da işbirliğinde yıl sonunda Sağlık Turizmi Genel Müdürlüğü kurulacak. Bazı kentlerde havalimanına yakın hastanelerde de sağlık turizmi klinikleri oluşturulacak."

Gümüş, belirli alanlarda hizmet verecek sağlık turizmi kliniklerinin kalite akreditasyonu konusunda genel müdürlük tarafından denetleneceğini anlatarak, kliniklerin 5 yıldızlı oteller gibi hizmet vereceğini söyledi.

Başka ülkeden gelecek hastayı evinden alıp tedavisini yapıp, tekrar evine teslim etme hizmeti vermek istediklerini dile getiren Gümüş, "Uluslararası arenaya, 'Ülkemizde şu şu kentlerde şu şu işler, örneğin termal turizm buralarda, ortopedik işlemler şu kliniklerde hizmet verecek' diyeceğiz. Tabi bu klinikler de her açıdan desteklenecek" dedi.

Proje 2015'te netlik kazanacak

Proje kapsamında yetişmiş insan gücünün yabancı hasta ile ilgili tecrübelerinin artırılmasına, hekim ve hemşirelerin yabancı dil bilmesine ve fiziki mekanlara önem verdiklerini vurgulayan Gümüş, sağlık turizmi klinikleri oluşturulacak hastaneler konusunda çalışma yapıldığını ifade etti.

Müsteşar Gümüş, hangi kliniklerin hangi kentlerde açılacağı konusunun henüz netleşmediğini, yıl sonunda kurulacak genel müdürlüğün 2015 yılı içinde bu alandaki çalışmaları neticelendireceğini bildirdi. Sağlık turizminin ekonomik açıdan da ülkeye bir girdi sağlayacağına işaret eden Gümüş, "Uluslararası arenaya Türkiye'nin sağlık hizmetlerini açmak ve ülkeye ekstra girdi elde etmek istiyoruz. Bu durum cari açık için de çok önemli. Sağlık alanındaki gücümüzü burada kullanmak istiyoruz" diye konuştu./Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.