BNP'den yatırımcıya altın tavsiyesi

BNP'den yatırımcıya altın tavsiyesi

Dünyanın en büyük bankalarından BNP Paribas, Ortadoğu'daki gerilimin daha da artması riskine karşı yatırımcılara 'altın al, TL sat' tavsiyesinde bulundu.

A+A-

ABD-İran gerilimiyle birlikte ‘güvenli liman' altın fiyatlarında yukarı yönlü dalgalanmalar bekleniyor. BNP Paribas Wealth Management, Orta Doğu'da yükselen tansiyonun daha da kötüleşmesi riskine karşı hedge (riskten korunma) etmek isteyen yatırımcılara altın alım ve Türkiye ile Hindistan gibi petrol ithalatçısı ülke paralarında satım tavsiyesi verdi.

Singapur'da BNP Paribas Wealth Management Döviz ve Asya birimi yöneticisi Shafali Sachdev, ABD – İran anlaşmazlığının kötüye gitmesi durumunda altının onsunun yedi yılın zirvesi olan 1650 dolar ya da daha yukarı tırmanabileceğini söyledi. Yen ve İsviçre Frankı gibi diğer güvenli varlıkların da yükseleceğini ekledi.

Singapur'da konuşan Sachdev, “Bu şartlar altında altın petrolden de iyi bir hedge. İkinci derece iyi olanlar ise petrolün yükselişinden fayda sağlayacak paralar” dedi.

ABD'nin Irak'taki drone saldırılarında İranlı bir üst düzey askeri yetkilinin öldürüldüğünü açıklaması sonrasında altın geçen hafta yüzde 3 civarı yükselişle ons başına 1562 dolara yükselmişti. Yen Pazartesi günü üç ayın zirvesine tırmandı.

CITI: ALTIN BU ÇEYREKTE 1,625 DOLARI AŞABİLİR

Citigroup Inc.'e göre ise yatırımcıların riski hedge etmek ve hisse senedi piyasasındaki düşüşlerden korunmak istemesiyle birlikte spot piyasada işlem gören altının onsu 1625 doları aşabilir.

Tracy Liao ve Aakash Doshi'nin de aralarında bulunduğu analistlerin 6 Ocak tarihli notunda, “Orta Doğu'da artan jeopolitik riskler bu kış altın için güçlü bir fiyat ortamını destekleyebilir” denildi. Analistlerin notunda altın fiyatlarının kısa vadede 1600 doları aşabileceği, ancak talebin devam etmesi için hisse senetleri, tahviller ve döviz dalgalanmasının piyasalara etki etmesi gerektiği, aksi halde büyük bir ihtimalle altın fiyatlarının 1500-1600 dolar bandına döneceği ifade edildi.
(Kaynak: Bloomberght)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.