Bozdağ: Cezaevinde 30 gazeteci var

Bozdağ: Cezaevinde 30 gazeteci var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın tutuklu gazeteciler ve çıplak aramaya ilişkin verdiği soru önergesini cevapladı.

A+A-

Adalet Bakanı Bozdağ, cezaevindeki gazeteci sayısının otuz olduğunu ifade etti. Bakanlık, 2016 yılının Nisan ayında tutuklu gazeteci sayısının iki olduğunu açıklamıştı.

Bekir Bozdağ, bu sabah verdiği cevapta, şu ifadeyi kullandı:

"Kaydedilen veriler hükümlü ve tutukluların beyanları esas alınarak oluşturulduğundan, mesleği olmadığı halde gazeteci olduğunu söyleyen veya mesleği gazeteci olduğu halde başka bir meslek beyanında bulunan kişilerin olabileceği; ceza infaz kurumlarında bulunan ve mesleğini gazeteci olarak bildirenlerin sayısını esas alarak değerlendirme yapmanın eksik ve yanlış olacağı; işlenen veya işlendiği iddia edilen suçların gazetecilik faaliyeti kapsamında olup olmadığının önemli olduğu değerlendirilmektedir.”

“Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinden, ceza infaz kurumlarında 22/11/2016 tarihi itibarıyla 30 basın mensubunun tutuklu bulunduğu anlaşılmıştır” diyen Bakan Bozdağ, Gazeteci İnan Kızılkaya'ya cezaevinde çıplak arama yapılmadığını da kaydetti.İHA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.