Bozdağ, Diyanet'le görüştü

Bozdağ, Diyanet'le görüştü

Erdoğan'ın talimat verdiği Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'la görüştü. Diyanet dini konularda yapılan 'yanlış açıklamaları düzeltmek için' eylem planı hazırlayacak.

A+A-

Aralarında ilahiyatçı Nurettin Yıldız'ın da olduğu bazı isimlerin dinle ilgili açıklamalarından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiği başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'la görüştü.

Görüşmede dini konulara ilişkin yapılan açıklamalardaki yanlış bilgilerin önüne geçilmesi için bir eylem planı hazırlanması'na karar verildiği belirtildi. Görüşmede ayrıca  Diyanet İşleri Başkanı'nın bu konularda daha aktif olması kararına varıldığı kaydedildi.

‘TAHRİFE YELTENEN BAZI ZAVALLILAR'

Başbakan Yardımıcısı Bozdağ, Kadınlar Günü nedeniyle Twitter hesabından yayınladığı mesajda da dini konularda kadına şiddeti meşrulaştırmaya yönelik açıklamalar yapan isimleri eleştirdi. Bozdağ, şöyle dedi:

“Cennet, annelerin ayakları altındadır'  diyen Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam, vatanımıza ‘Anadolu', toprağımıza ‘Toprak ana' ve devletimize ‘Devlet ana' diyen medeniyet ve kültür anlayışımız, bu ruhu yaşatan milletimiz, kadına ve kadının hukukuna en büyük değeri vermektedir.
Dinimiz, medeniyetimiz, kültürümüz ve milletimizin kadına ve kadının hukukuna verdiği bu kıymeti, eylem ve söylemleriyle tahrife yeltenen bazı zavallıların varlığı ve saçmalıkları asla değiştirmez, değiştiremez. Kadınlar arasındaki ayrımcılığa son veren, kadınlarımızın önündeki engelleri kaldıran, kadınlar için pozitif ayrımcılığı anayasaya koyan, kadınlarımız lehine pek çok adım atan AK Parti'nin kurduğu Cumhuriyet hükümetleri, bundan sonra da kadınlar için çalışmaya devam edecektir.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ: BU İNANIŞLAR REDDEDİLMELİDİR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj paylaştı. Erbaş, şu ifadeleri kullandı:  “Tasvip edilir hiçbir yanı, yönü ve mazereti bulunmayan kadına dönük şiddet merkezli eylem ve söylemin, rahmet ve esenlik dini olan İslam'dan referans bulması asla mümkün değildir. Zira şiddete meşruiyet sağlayan, merhameti öteleyen ve kadını rencide eden bütün gelenek, örf ve inanışlar reddedilmelidir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.