Brokoli tartışmaları sürüyor

Brokoli tartışmaları sürüyor

ABD'li bilim insanı James Watson, brokolinin kansere neden olduğunu açıklamıştı.

A+A-
Nobel Ödülü alan ABD'li bilim insanı James Watson'un 'brokoli, yaban mersini gibi gıdaların ve vitamin haplarının yararından çok zararları olabileceği' konusunda uyarıda bulunmasına karşı, bu konuda çalışma yapan uzman doktorlar basın bildirisi yayınlayarak, bu açıklamanın doğru olmadığını savundu.

Son yıllarda en önemli sağlıklı gıda gelişmelerinden biri olan brokoli filizinin, yoğun vitamin ve minerallerin yanı sıra çok güçlü anti-kanserojen madde olan "sulphoraphane" içermesiyle en güçlü kanser savaşçısı bitkilerden biri olduğu belirtildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Canfeza Sezgin, "sulphoraphane"ın sadece kanser hücrelerini değil, kanser kök hücrelerini de yok ettiğini açıkladı. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada ise, " Brokoli etkisini vücutta faz II detoksifikasyon enzimlerini (glutatyon-S-transferaz) uyararak gösterirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.