Buldan: 'Adayımız Türkiye'nin en cesur adayı olacak'

Buldan: 'Adayımız Türkiye'nin en cesur adayı olacak'

24 haziran seçim çalışmaları kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,'halk buluşması' etkinliği için Hakkari ardından Yüksekova'ya geldi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan sabah saatlerinde 'Halk Buluşması' etkinliği kapsamında Hakkari'ye geldi. Buldan'a, HDP MYK üyeleri Sevtap Akdağ ve Murat Çapni ile M üyeleri Zahide Besi, Nurettin Turgut, Nuten Üzümcü ile Müşerref Geçer eşlik etti.

HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan ile HDP ve DBP il ilçe yöneticileri tarafından karşılanan HDP heyeti çarşı merkezin vatandaşlar tarafından ‘HDP halktır halk burada sloganları' arasında DBP Hakkari il binasına geçti. Halk buluşmasının ardından Buldan ve beraberindekiler Dağgöl mahallesinde bulunan bir vatandaşın düğününe katılarak halay çekti. 

HDP heyeti Hakkari temaslarının ardından Yüksekova'ya geçti.

Buldan ve beraberindekiler, Cengiz Topel Caddesi'nin girişinde partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclis (PM) üyeleri ile yurttaşlar tarafından karşılandı. 

Buluşmaya, Hakkari Milletvekilli Nihat Akdoğan, MYK üyesi Sevtap Akdağ ile PM üyeleri Zahide Besi, Nurettin Turgut,  eski milletvekili Esat Canan, Barış Anneleri ve binlerce yurttaş katıldı. Kitleye ilk olarak, HDP'li Nihat Akdoğan hitap etti. Akdoğan, “Bugün iradelerimiz cezaevinde.  Bugünkü coşkunuz sistemin zihniyetini korkutuyor” dedi.

MYK üyesi Sevtap Akdağ da “Çocuklarımıza özgür bir gelecek bırakmak şartı koyduk. Biz, halklarımız arasında barış ve demokrasi köprüsünü kurarak bugün buraya geldik. Bizler, bu coğrafyada doğan her bir çocuğun eşit, özgür bir yaşamda olması için mücadele vereceğiz” dedi.HDP Eş Genel Başkanı Buldan Hakkari’de galerisi resim 2'BU HALKIN YIKILMADIĞINI GÖSTERDİNİZ'

Son olarak konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, "Hani diyorlardı ya bunlar sokağa çıkamıyorlar; ama sizler bir kez daha gösterdiniz. Bu halkın yıkılmadığını, ayakta olduğunu gösterdiniz. Gever halkı, en zor zamanlarımızda özgürlük mücadelesinde en büyük katkı sağlayan halkımızdır. Gever halkı, zor süreçlerde hiç bir zaman kimsenin önünde eğmeyen, biat etmeyen bir halktır. Çok zor zamanlarda geçtik, ağır bedellerden geçtik.  Verdiğimiz mücadele onur mücadelesiydi" dedi.

Buldan, “Kürt kazanımlarına topyekün bir saldırı var. Kerkük'e girdiler. Hakkari ve Yüksekova'da sizin iradenizle seçilen milletvekilimizi ve belediye eşbakanlarımızı görevden aldılar. Sevgili Abdullah Zeydan ve Selma Irmak'ı bir kez daha selamlıyoruz. Onlar Yüksekova ve Hakkari halkının iradesidir” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan Hakkari’de galerisi resim 12
'24 HAZİRAN'DA BİRLİK OLALIM' 

24  Haziran baskın seçiminin Türkiye açısından tarihi bir seçim olduğuna vurgu yapan Buldan, “Bu seçim, bizler açısında bir sınavdır. 24 Haziran'da Kürt halkını tanımayan, Kürt halkının dilini tanımayan bir zihniyete karşı hepimiz bir olalım. AKP ve MHP'ye Kürt halkının vereceği bir oy yoktur. AKP hükümeti, Bahçeli'nin Kürt halkına yaklaşımını bile bile ortaklık yapmıştır. Şimdi gelip bu ortaklıkla oy isteyecekler. ‘Hadi oradan, kimden oy istiyorsunuz' diyelim. Devlet Bahçeli Osmaniye'den dışarı gidemeyen biridir. Yüzü varsa Bahçeli gelip oy istesin. Şimdi sıra AKP'de. AKP Kürdistan'da bir oy alamayacaktır. Hakkari'de bir söz aldık, 3-0 yapacağız. Şimdi sıra Gever'de  3-0 yapmaya hazır mısınız?" diye sordu. 

Buldan'nın konuşmasının ardından program alkış ve zılgıtlarla sona erdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.