Buldan çiftinin tek isteği çocuklarının sağlığına kavuşması

Buldan çiftinin tek isteği çocuklarının sağlığına kavuşması

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Buldan çiftinin 15 yaşındaki çocuğu Sefkan Buldan, beynindeki damar tıkanıklığı yüzünden felç kalma riskiyle karşı karşıya. Buldan çifti, günden güne kafası ve gözü şişen çocukları için yardım eli bekliyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ /YÜKSEKOVAGÜNDEMvideoic

YÜKSEKOVA - Yüksekova ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Buldan ailesinin dramı yürek burkuyor. Ailenin 15 yaşındaki lise öğrencisi çocuğu Sefkan Buldan, doğuştan beri damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi görüyor. Ailesinin kısıtlı imkanlara rağmen maddi manevi tüm imkânları seferber ettiği Buldan, yılda birçok defa Ankara'daki hastanelere götürülüyor. Hem maddi imkansızlıklar nedeniyle hem de felç kalma riski nedeniyle ameliyat edilemeyen Buldan, kafasının şişen kısımlarından et parçası alınarak hayata tutunmaya çalışıyor. Sağ gözünün şişmesi nedeniyle görme sıkıntısı yaşayan Buldan, okumayı çok istediğini ancak derslerden verim alamadığını vurguluyor.Defalarca Ankara'daki hastanelere giderek oğlunun tedavisi için çabalayan baba Kazım Buldan, felç kalma riski nedeniyle oğlunun ameliyat edilemediğini söyledi. Doktorların sadece şişen kısımlardan et parçası alabildiğini ve bunun da kalıcı çözüm olmadığını belirten baba Buldan, “Kirada oturuyorum. Yazın inşaatlarda çalışıyorum. Kışın ise iş bulabilirsem lokantalarda çalışıyorum. İş bulamazsam dondurucu soğuklara rağmen 3 tekerlekli bisikletim ile yük taşımacılığı yaparak hem geçimimi sağlamaya çalışıyorum hem de çocuğumun tedavi masraflarını çıkartmaya çalışıyorum. Ankara'ya gidiş gelişlerim için insanlardan sürekli borç para aldım. Artık borç para istemekten utanıyorum. Şubat ayında hastaneye götürmemiz lazımdı ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle götüremedik, Nisan ayına erteledik. Anjiyo yapıldı yine de damarı açılmadı. Çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Duyarlı vatandaşların desteğini bekliyoruz. Ankara'daki hastanelere gidiyoruz, sadece oğluma yemek veriliyor. Refakatçiye yemek bile verilmiyor, kendi cebimizden yiyoruz, kendi imkanlarımız ile gidiyoruz. Bu yüzden sıkıntılar çekiyoruz” dedi.

Doktorların felç kalma riski nedeniyle sadece et parçası aldığını kaydeden baba buldan, “Göz kaybı riski de var. Onun dışında bir şey demiyorlar. Ne zamana kadar parça alınacak belli değil. Nisan ayında et parçası alınacak, ondan sonra 15 gün içerisinde yine hastaneye götüreceğiz, ona göre raporlara bakılacak” ifadelerini kullandı.Kürtçe konuşan anne Cevahir Buldan ise çocuğunu daha 1 yaşında doktorlara götürdüklerini ve doktorların herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyerek kendilerini geri gönderdiği belirterek, “Van'a gittik. 20 gün Van'daki hastanede yatırdılar ancak çare bulamadılar. Ardından Ankaraya gittik. Şimdi 3 ayda bir Ankara'ya götürmek zorundayız. Gözlerini kaybetmek üzere. Duyarlı vatandaşlardan yardım eli bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Lise 1 öğrencisi olan Buldan ise, “Ben okula gidiyorum. Uzağı göremiyorum. Ameliyat olmak istiyorum. Duyarlı vatandaşlardan yardım istiyorum. Okumak istiyorum. Derslerden verim alamıyorum. Ameliyat olursam belki iyileşirim” dedi.

AİLEYE DESTEK OLMAK İSTEYENLER İÇİN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kazım Buldan 

Tel: 0543 243 28 09

Hesap No: 1902 44791177 5001

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.