Buldan hakkında iddianame hazırlandı

Buldan hakkında iddianame hazırlandı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında iddianame hazırlandı. İddianame kabul edilirse Buldan 10 yıla kadar hapis talebiyle yargılanacak.

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında, 2008 ve 2015 yılları arasında yaptığı konuşmalar nedeniyle “silahlı terör örgütüne üye”olmak suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Akça tarafından hazırlanan iddianamede, Pervin Buldan'ın hakkındaki dosyaların birleştirildiği aktarıldı.

Buldan'ın 2008 ve 2015 yılları arasında 12 farklı etkinlikte yaptığı konuşmalarda, “Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ı özgürlük hareketi lideri olarak yansıttığı, PKK'nın terör örgütü olmadığını, bir Türkiye gerçeği olduğunu, Kürt kimliğinin tanınması ve genel af çıkarılmasını istediğini ve Abdullah Öcalan'ın bu af kapsamına alınması gerektiği” ifadelerini kullandığı belirtildi.

10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak

Bu kapsamda "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanması talep edildi. İddianamenin kabul edilmesi durumunda Buldan, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.