Bunaltıcı Sıcağa Aldırmadan Ot Topluyorlar

Bunaltıcı Sıcağa Aldırmadan Ot Topluyorlar

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dara köyü’nün kırsal alanlarda biçilen otlar, Ramazan ayı olmasına rağmen kızgın güneşin altında toplanıyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ - İSLAM DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM - ÖZEL HABER

Sıcaklıkların 30-37 dereceyi bulduğu Yüksekova‘da Ramazan’ın gelmesi ile birlikte Dara köyü kırsal alanlarında biçilen otlar kızgın güneşin altında toplanılıyor. Oruçlu olan vatandaşların kavurucu güneşin altında ot toplarken hem şarkı söyleyip hem zor anlar yaşadıkları gözlendi.


Kavurucu sıcaklarda çalışan vatandaşlardan Abdurrahman Artık, içimizde bazıları oruçlu bazıları da değil, bu sıcaklıkta oruç tutmak çok zor ama yapacak bir şey yok, oruç yiyen arkadaşlarda boş kaldıkları bir vakit oruçlarını tutarlar dedi.



12 yaşında ki Cesur Artık’ta büyüklerine yardım amaçlı geldiğini söylerek, gerçekten bu kavurucu sıcaklıkta oruç tutmak çok zor, bende niyetliydim ama burada 1-2 saat insan bekleyince çok yoruluyor, bende dayanamadım su içerek orucumu bozdum dedi.



YORUCU OLSA’DA BUNU YAPMAYA MECBURUZ

Geçimimizi sadece çiftçilik ve hayvancılıkla sağlıyoruz, ot biçme mevsimi de ramazan ayına denk geldi ama mecburuz diyen Hasan Atık, ‘’ot biçmeyi yapmasak kış ayında hayvanlarımız aç susuz kalacak, Geçen sene ot bulunmuyordu ama bu sene çok şükür ot çok iyi buda biraz kıştan faydalanan bir şey, sabah saat 06:00’da ot biçmeye geldik, iftar’a kadar devam edeceğiz fakat temmuz ayının en sıcak günlerini yaşıyoruz buda ramazana denk geldi, yorucu olsa da bunu yapmaya mecburuz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.